Nu te lezen: Schrijven Magazine Plus over levensverhalen

Het is november en de herfst is in volle gang. De dagen worden donkerder, de natuur trekt zicht terug voor de winterslaap en de lucht kleurt somber grijs. In deze maanden bekruipt je een gevoel van melancholie en begin je onwillekeurig je leven te overpeinzen. Maar waarom zou je van de nood geen deugd maken? Gebruik deze overpeinzingen als inspiratiebron om je levensgeschiedenis papier te zetten! In de nieuwste editie Schrijven Magazine Plus geven wij volop tips om jou hierbij op weg te helpen. Dit nummer staat namelijk helemaal in het teken van levensverhalen schrijven!

Binnenkort te lezen: Schrijven Magazine Plus over schrijfwedstrijden

schrijfwedstrijdenHet jaar vliegt voorbij! Binnenkort kun je alweer de vijfde editie dit jaar van Schrijven Magazine Plus lezen. Het septembernummer verschijnt half september en staat in het thema van schrijfwedstrijden. Maar zoals gebruikelijk staan er ook weer een aantal andere mooie en leerzame artikelen in.

Net verschenen: Schrijven Magazine Plus 'Schrijvend de zomer door'

schrijven in de zomerDe zomerperiode. Het is warm, je bent sloom, je zit het liefst met een drankje in de tuin en als je vakantie hebt, blijf je waarschijnlijk het liefst ver bij je computer vandaan. Maar de zomer is niet alleen een topseizoen voor lezers, ook voor schrijvers. In de gloednieuwe editie van Schrijven Magazine Plus geven we je volop tips en advies om júist in een warme zomer een flinke slinger te geven aan je schrijfwerk!

Binnenkort te lezen voor Plus-leden: themanummer Personages!

Personages - ze zijn onmisbaar in onze verhalen en kunnen een boek maken of breken. Maar een compleet, levensecht persoon op papier zetten 'vanuit het niets': niet zo makkelijk. In deze editie van Schrijven Magazine Plus -ons online magazine- duiken we daarom in het thema Personages en geven we je volop tips en advies voor het creeëren van personages die zó uit het papier komen lopen.

Aanmeldtermijn Alice Indie Boekprijs is gesloten: 91 aanmeldingen!

alice indie boekprijsSchrijven Magazine organiseert dit jaar voor het eerst de Alice Indie Boekprijs, een jaarlijkse prijs voor het beste indie-boek (een boek uitgegeven in eigen beheer). De categorieën zijn dit jaar fictie en non-fictie. Iedereen die tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018 een indie-boek heeft gepubliceerd kan meedingen. Winnaars krijgen, naast de eer, een geldbedrag van minimaal € 1.000. De aanmeldtermijn is inmiddels verstreken. De eindstand? Er dingen 91 indie-boeken mee!