Afbeelding

Covers marketing

Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 2 augustus in de brievenbus! 

Dit nummer niet missen? Neem vóór 19 juli 23:59 u. een abonnement dan ontvang je dit nummer!

Ja, graag    Geef cadeau

Thema Personages en Conflict

Wil je alles weten over personages en conflict? In het komende nummer delen we de beste tips:

  • Workshop conflicten schrijven
  • Ervaren redacteur zet verschillende soorten conflicten uiteen
  • Levensechte personages: de grens tussen echte mensen en personages

Conflict als brandstof voor jouw verhaal

Jowi Schmitz

Rita geloofde niet in conflicten. ‘Kleuters,’ zei de cursist stellig, ‘houden helemaal niet van conflict. Dat is te droevig voor ze.’ Na het vijfde conflictloze verhaaltje begon ze zelf een gebrek aan inspiratie te voelen en stond ze er voor open om op zoek te gaan naar het juiste conflict voor haar kinderverhaaltjes.

Het hoeft geen hysterisch gevecht te zijn, er hoeft geen bloed tegen het plafon te spatten; maar conflict moet er zijn. Vind jij het ook lastig om een geschikt conflict te vinden? Dan helpen de tips en oefeningen van schrijfdocent Jowi Schmitz in het komende nummer je zeker op weg!

Workshop conflict en personage afstemmen op elkaar

Hoe zorg je ervoor dat je personage en conflict bij elkaar passen én geloofwaardig zijn?  Kathy Mathys ziet regelmatig dat haar schrijfstudenten over de gebeurtenissen willen vertellen die niet passen bij het personage. Gelukkig kan je dit oplossen door te werken aan het personage, het andere accenten geven. Probeer het zelf ook voor jouw verhaal met de oefeningen in deze workshop.

Tomas Ross: “Aan de werkelijkheid kun je vaak veel meer ontlenen dan aan je fantasie”

Door Patrick van den Berg

Tomas Ross is de grootmeester binnen het genre van ‘faction’, waarbij feiten en fictie met elkaar worden vermengd. In zijn thrillers is de hoofdpersoon fictief, maar de gebeurtenissen waargebeurd. Ross deelt tips om fouten te voorkomen, over het doen van research en het schrijven van thrillers.

Dit is alles wat je moet weten over witregels

Door Anna Strijbos

Veel aspirant-auteurs zijn onzeker over het correct gebruik van de witregel. Wanneer gebruik je die? En wanneer juist niet? Auteur en schrijfdocent Anna Strijbos zet alle regels op een rijtje, zodat jij voortaan nooit meer hoeft te twijfelen!

Wordt vertalen met kunstmatige intelligentie de nieuwe norm?

Door Patrick van den Berg

Auteur Jessica de Jong vertaalde haar roman met behulp van AI naar het Engels en Italiaans. Is deze manier van vertalen goed genoeg of kan je niet beter een professionele vertaler in de arm nemen? Vertaler Martin de Haan ziet AI als een bedreiging voor het vak. In het komende nummer van Schrijven Magazine laten we beide kanten aan het woord.

Rapper McGyver over het schrijven van rapteksten

Door Marlene Lunter

‘Om een goede rapper te worden, heb je drie basisingrediënten nodig,’ vertelt Kymer Xavier, alias rapper McGyver. Deze ingrediënten + tips vertelt hij in het komende nummer van Schrijven Magazine!


Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 2 augustus in de brievenbus! 

Dit nummer niet missen? Neem vóór 19 juli 23:59 u. een abonnement dan ontvang je dit nummer!

Ja, graag    Geef cadeau