Nummer 2 van 2024

Afbeelding

Cover 2 2024

Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 5 april in de brievenbus! 

Dit nummer niet missen? Neem vóór 22 maart 23:59 u. een abonnement dan ontvang je dit nummer!

Ja, graag    Geef cadeau

Susan Muskee over hartverwarmende verhalen met diepgang

Door Femke Straub

Feelgoodauteur Susan Muskee ziet dat er nog steeds misverstanden bestaan over het genre. Ze wil dat ‘chicklit-stickertje’ er zo langzamerhand afpeuteren door met haar boeken, Nooit meer hetzelfde, en Wie ik ben zonder jou, het tegendeel te bewijzen. Benieuwd naar haar tips om zelf ook hartverwarmende verhalen met diepgang te schrijven? Je leest het in het komende nummer van Schrijven Magazine.

Workshop Romance en Young-Adult

Door Kathy Mathys

Waaraan denk jij bij het woord ‘romance’? Voor iedereen zal dat anders zijn, maar één ding is zeker: het genre is razend populair. Ook YA-boeken met een romantisch tintje zijn onder jongeren niet aan te slepen. Hoe schrijf je zelf over romantiek? In deze romantisch getinte workshop laten we de harten sneller slaan.

Alles over het inciting incident

Door Frank Noë

Veel beginnende schrijvers wachten te lang met de introductie van het inciting incident, de gebeurtenis die het plot in gang zet. Een krachtig inciting incident is een geweldig houvast voor elke schrijver. Stephen King gebruikt het zelfs als enige voorbereiding voor zijn verhalen. In het komende nummer lees je over de kracht van de techniek, wat de klassieke fouten zijn en hun remedie.

True crime - een Netflix-serie in boekvorm

De laatste jaren heeft het true crime-genre, mede dankzij Netflix en andere streamingdiensten, een vlucht gemaakt. Toch komen jaarlijks niet zo heel veel true crime boeken uit als thrillers of feelgoods, en dat heeft alles te maken met het onderzoek voor zo’n boek. True crime-auteur Marja West helpt je aan de hand van zes tips op weg in het genre.

Schrijven over personages die dromen, is het een nachtmerrie?

Veel aspirant-schrijvers gebruiken dromen als opening zonder dat er een bepaalde relevantie aan die droom verbonden is. Helaas mondt dit dan uit in een amateuristisch en mislukt begin van het verhaal, waarbij de lezer vrijwel direct afhaakt. Betekent dit dat je als schrijver nooit gebruik mag maken van dromen in je verhaal?

Sportverhalen schrijven

Peter de Rijk

Sport is dramatisch en volstrekt onbelangrijk tegelijk en is daardoor een zeer geschikt uitgangspunt voor een literair verhaal, meent redacteur Peter de Rijk. Welke sport je onderwerp is, maakt niet uit. Wel van belang is hoe je een sportverhaal schrijft. De Rijk vertelt je hoe jouw literaire verhaal een sportverslag ver overstijgt.  

En ook:

  • Interview debutant Fien Veldman
  • De expert: Richard Osinga over buitenlandse locaties en personages.
  • Interview met dichter Martijn den Ouden

Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 5 april in de brievenbus! 

Dit nummer niet missen? Neem vóór 22 maart 23:59 u. een abonnement dan ontvang je dit nummer!

Ja, graag    Geef cadeau