Start » Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice

Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice

Schrijven Magazine breidt uit. met Alice, een literair tijdschrift van 8 tot 16 pagina’s dat vanaf nu integraal onderdeel wordt van Schrijven Magazine en zich exclusief zal richten op nieuw, onbekend talent. Hoofdredacteur Frank Noë legt uit.

Waarom een literair tijdschrift?

Frank Noë: 'Het aantal publicatiemogelijkheden voor beginnende schrijvers is de laatste jaren sterk afgenomen. Verschillende literaire tijdschriften zijn gestopt, en de tijdschriften die overbleven reserveren betrekkelijk weinig ruimte voor nieuw, onbekend talent. De bezoekers van Schrijven Online snijden dat probleem geregeld aan, dus dachten wij: waarom springen wij niet in dat gat?'

Een verhaal of gedicht inzenden?

Waarom Alice?

Frank Noë: 'Dat is een eerbetoon aan Alice Munro, de Nobelprijswinnares. En natuurlijk ook een beetje aan Alice in Wonderland. '

Dus jullie gaan je richten op korte verhalen? Of ook op gedichten?

Frank Noë: 'Op allebei. Zowel verhalen als gedichten zijn welkom.'

Wat maakt Alice anders dan andere literaire tijdschriften?

Frank Noë: 'De oplage van Alice is beduidend hoger dan die van het gemiddelde literaire tijdschrift. Schrijven Magazine en dus ook Alice heeft een gedrukte oplage van 9.000 exemplaren. We zijn bovendien goed verkrijgbaar in boekhandel en kiosk. We zijn wel wat minder dik dan de collega’s. We starten voorlopig met 8 pagina’s, met ruimte om uit te breiden naar 16 pagina’s. Daar staat dan weer tegenover dat wij vol inzetten op nieuw en onbekend talent. We gaan geen bevriende schrijvers vragen of ze verhalen of gedichten willen aanleveren.'

Wordt Alice een springplank naar een boek?

Frank Noë: 'Dat is natuurlijk wel het doel. En om dat doel te bereiken gaan we ieder nummer van Alice opsturen naar de redacteuren van de belangrijkste Nederlandse en Vlaamse uitgeverijen.'

Hoe sturen mensen hun verhaal of gedicht in?

Heel gemakkelijk. Via onderstaand formulier. LET OP: Er mag maar 1 inzending per editie opgestuurd worden. 

Ga jij de uitdaging aan? Stuur literair tijdschrift Alice je allerbeste verhaal (ca. 1.000 woorden) of gedicht(en). Maak gebruik van onderstaand formulier.


Elke maand ontvangen we heel veel verhalen en gedichten terwijl we in de papieren Alice maar beperkt plaats hebben. Om deze reden hebben we de voorlopig zeswekelijkse online editie: Alice XL opgezet. Iedere 6 weken maken we een selectie van de verhalen die de papieren Alice niet hebben gehaald, maar het wel waard zijn om gepubliceerd te worden. Naast het dossier waar je de verhalen kunt vinden, wordt er ook een nieuwsbrief verstuurd. 

Abonnee worden?

Alice verschijnt 6 keer per jaar, en is integraal onderdeel van het Schrijven Magazine, tijdschrift voor iedereen die schrijft. Schrijven Magazine + Alice is verkrijgbaar in boekhandel en kiosk. Maar abonnee worden kan natuurlijk ook!

Word nu abonnee

Wedstrijd

Als je liever je verhaal of gedicht als bestand opstuurt dan kan dat ook. Bestanden tot 5 MB met de extensies doc, docx, txt, pdf, odf, rtf.

Ga je akkoord met publicatie van je verhaal of gedicht in Alice, het literaire tijdschrift van Schrijven Magazine? Vanzelfsprekend blijft het copyright van je verhaal of gedicht bij jou. Mocht iemand na eventuele publicatie in Alice iets met jouw verhaal of gedicht willen doen (opnemen in een verzamelbundel, bewerken tot luisterboek of wat dan ook), dan moet diegene vooraf jouw toestemming vragen. Als je verhaal of gedicht wordt uitverkoren, ontvang je daarover bericht en natuurlijk sturen we je een bewijsexemplaar toe.

Welke verhalen of gedichten in het komende nummer van Alice worden gepubliceerd, maken we bekend via de nieuwsbrief van Schrijven Online. De gelukkigen ontvangen altijd bericht per mail. De nieuwsbrief ontvang je vanaf nu. Maar afmelden kan altijd als je de eerste hebt ontvangen.

Gegevens
Opmerkingen
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!
Schrijven Magazine

Heel veel schrijftips natuurlijk! Maar wat nog meer?

Lees het hier!
Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!