Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice

In elke editie van Schrijven Magazine is ook Alice te vinden, een literair tijdschrift van 6 tot 10 pagina’s dat zich exclusief richt op nieuw, onbekend talent. 

Waarom een literair tijdschrift?

Het aantal publicatiemogelijkheden voor beginnende schrijvers is de laatste jaren sterk afgenomen. Verschillende literaire tijdschriften zijn gestopt, en de tijdschriften die overbleven reserveren betrekkelijk weinig ruimte voor nieuw, onbekend talent. Met Alice hopen we dat gat op te vullen. 

Een verhaal of gedicht inzenden?

Afbeelding

Alice
Zo ziet Alice eruit, wie weet komt jouw verhaal/gedicht hier te staan

Waarom heet het Alice?

Dat is een eerbetoon aan Alice Munro, de Nobelprijswinnares. En natuurlijk ook een beetje aan Alice in Wonderland

Wat voor genres kunnen ingezonden worden?

Zowel korte verhalen (max. 600 woorden) als gedichten zijn welkom.

Wat maakt Alice anders dan andere literaire tijdschriften?

De oplage van Alice is beduidend hoger dan die van het gemiddelde literaire tijdschrift. Schrijven Magazine en dus ook Alice heeft een gedrukte oplage van 9.000 exemplaren. We zijn bovendien goed verkrijgbaar in boekhandel en kiosk. We zijn wel wat minder dik dan de collega’s.

Hoe stuur je een verhaal of gedicht in?

Heel gemakkelijk. Via onderstaand formulier. LET OP: Er mag maar 1 inzending per editie opgestuurd worden. 

Ga jij de uitdaging aan? Stuur literair tijdschrift Alice je allerbeste verhaal (max. 600 woorden) of gedicht(en). Maak gebruik van onderstaand formulier.

Abonnee worden?

Alice verschijnt 6 keer per jaar, en is integraal onderdeel van het Schrijven Magazine, tijdschrift voor iedereen die schrijft. Schrijven Magazine + Alice is verkrijgbaar in boekhandel en kiosk. Maar abonnee worden kan natuurlijk ook!

Word nu abonnee

Over de inzending
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx.
Ga je akkoord met publicatie van je tekst/foto(s) op Schrijvenonline.org, in Schrijven Magazine, op sociale media en door de partner van de wedstrijd?
Je kunt alleen meedoen aan een winactie als je je met bovenstaand vinkje inschrijft voor de nieuwsbrief. Je persoonlijke gegevens worden niet gedeeld met derden, met uitzondering van de winnaars van prijzen waarbij een derde partij de verzending van de prijs verzorgt. Je e-mailadres wordt toegevoegd aan de nieuwsbrief van Schrijven Online welke wekelijks verschijnt, waarbij afmelden op elk moment mogelijk is.
Mijn gegevens
Aanhef
Opmerkingen