Afbeelding

Schrijven Magazine Plus over schrijfstijl

Foto: Pexels

In 7 artikelen leer je alles over schrijfstijl in het nieuwe Schrijven Magazine Plus

September is het perfecte moment om weer fris aan de slag te gaan met jouw boek of verhaal. De vakantie is achter de rug en hopelijk voel je je helemaal klaar om achter de computer te kruipen. Een opfriscursus over stijl is dan precies wat je nodig hebt met het nieuwe nummer van Schrijven Magazine Plus! 


Wat kun je verwachten?

In 7 artikelen ga je aan de slag met stijl. Je krijgt schrijfoefeningen, wordt ondergedompeld in verschillende genres en krijgt schrijfadviezen van bekende schrijvers. 

René Appels schrijfadviezen waarmee ook jij 25 thrillers kan schrijven

René Appel brengt op 9 oktober zijn 25e literaire thriller uit: Overschot. Door de jaren heeft hij een aantal artikelen voor Schrijven Magazine geschreven met daarin de meest uiteenlopende en bijzondere schrijftips. We publiceren hier vier van zijn beste schrijfadviezen.

Hanna Bervoets: ‘Inspiratie is geen voorwaarde om te schrijven’

Schrijfster Hanna Bervoets deelt haar beste schrijftips met ons. “Door actief naar verhalen te luisteren kun je beter leren schrijven. Om te leren van andere werken hoef je niet per se te letten op de inhoud; je kunt namelijk ook specifiek naar de techniek kijken. Let op de trucs die gebruikt worden door de schrijver.”

Wat een foto teweegbracht… Beelden bij je verhaal

Beeld komt binnen. Het verheldert, kan je beangstigen, ontroeren of overdonderen. Het brengt een situatie dichtbij en door het uitgekiend te plaatsen, maakt het een verhaal sterker. Aan de hand van vijf foto’s vertelt Else Kooijman hoe zij te werk is gegaan.

En verder in Schrijven Magazine Plus

•    Tips voor het schrijven van een historische roman
•    Trainingsschema voor korte verhalen
•    Hoe weet je of je boek echt af is?
•    Verbeter je stijl met deze 3 schrijfoefeningen

Wat is Schrijven Magazine Plus? 

Schrijven Magazine Plus is de verbeterde versie van wat voorheen Schrijven Online Plus heette. Je blijft profiteren van de vertrouwde voordelen, zoals korting op cursussen. Maar krijgt er een geweldig extra bij: een Online Magazine dat 6 x per jaar verschijnt, in de maanden dat Schrijven Magazine niet verschijnt. In iedere editie van Schrijven Magazine Plus staat één schrijfthema centraal. In de eerste editie, die je ter kennismaking gratis kunt bekijken, vertellen we je bijvoorbeeld alles over het schrijven van dialogen.

Neem een abonnement op Schrijven Magazine Plus

Techniek