Afbeelding

Voorpagina Schrijven Magazine Plus

Foto: Pexels / Twin Media

Nu te lezen: alles over songwriting en poëzie!

Aan de ene kant is songwriting makkelijk omdat je weg kunt komen met een liedje waarvan de tekst niet meer is dan De-do-do-do, de-da-da-da. Tegelijk is het ook een van de moeilijkste vormen van schrijven. Hoe zorg je dat je in een paar regels een hele wereld oproept? In sommige opzichten lijkt songwriting erg op poëzie, maar toch verschillen ze. Daarom lees je alles over deze genres in het nieuwste nummer van Schrijven Magazine Plus!


Wat leer je over songwriting en poëzie?

•    Songwriter en dichter Vincent Corjanus: “Ik bedenk veel van mijn liedjes onder de douche” 
•    Proza versus poëzie
•    Songwriter Mike Smeekes geeft 5 tips voor het schrijven van een liedje
•    10 tips voor het schrijven van gedichten
•    Yke Schotanus geeft een workshop liedteksten schrijven, met oefeningen!

En verder:
Schrijven met een missie: de rol van schrijvers in maatschappelijke discussie. Johan Klein Haneveld vertelt over de bundel die hij samenstelde over klimaatveranderingen. Hoe schrijf je over maatschappelijke onderwerpen? 

Lees het nu!

Abonnees van Schrijven Magazine Plus ontvangen de nieuwe editie vanzelf in hun mailbox, of je kan alvast inloggen op je account.

Nog geen abonnee? Meld je aan! Ben je al lid van het papieren magazine, dan krijg je maar liefst 55% korting op een Plus-abonnement.

Wat is Schrijven Magazine Plus?

Schrijven Magazine Plus is de verbeterde versie van wat voorheen Schrijven Online Plus heette. Je blijft profiteren van de vertrouwde voordelen, zoals korting op cursussen. Maar krijgt er een geweldig extra bij: een Online Magazine dat 6x per jaar verschijnt, in de maanden dat Schrijven Magazine niet verschijnt. In iedere editie van Schrijven Magazine Plus staat één schrijfthema centraal. In de eerste editie, die je ter kennismaking gratis kunt bekijken, vertellen we je bijvoorbeeld alles over het schrijven van dialogen.

Neem een abonnement op Schrijven Magazine Plus