Afbeelding

De gereedschapskist van de schrijver Schrijven Magazine Plus

Foto: Pixabay

Nu te lezen: Schrijven Magazine Plus over de gereedschapskist van de schrijver

Als schrijver heb je essentiële onderdelen nodig om een goed verhaal te maken. Elk onderdeel moet je ontwikkelen, vallen en opstaan, schapen en opnieuw schrijven. Je personages moeten sterke dialogen houden met elkaar, je scènes moeten uit het beste perspectief geschreven zijn en de sfeer moet de lezer meenemen in jouw wereld. Je kan wel zeggen dat het een uitpuilende gereedschapskist is, waarmee je loopt te sjouwen. 


Al het gereedschap is nodig voor je verhaal, welk genre dat dan ook is. Bij romans is perspectief net zo belangrijk als bij een levensverhaal. Bij thriller over een seriemoordenaar is dialoog net zo belangrijk als in een romantisch verhaal. Welk verhaal je ook wilt vertellen: goed schrijven is een vak en een vak moet je leren. Dus terug naar de schoolbanken en verdiep je in schrijftechniek. Aan de orde komen: perspectief, conflict, plot, dialoog, stijl, tempo, dialogue interieur, flashbacks en nog veel meer. Los van het verhaal dat je wilt vertellen, moet je deze technische vaardigheden ontwikkelen.


Met onder andere:
-    Verrassende dialogen
-    10 dilemma’s en oplossingen bij het schrijven van een familieverhaal
-    Conflict en plot
-    Hoe schep je sfeer in een verhaal?
 

Abonnees van Schrijven Magazine Plus ontvangen de nieuwe editie vanzelf in hun mailbox. Nog geen abonnee? Meld je aan! Ben je al lid van het papieren magazine, dan krijg je maar liefst 55% korting op een Plus-abonnement.


Wat is Schrijven Magazine Plus?


Schrijven Magazine Plus is de verbeterde versie van wat voorheen Schrijven Online Plus heette. Je blijft profiteren van de vertrouwde voordelen, zoals korting op cursussen. Maar krijgt er een geweldig extra bij: een Online Magazine dat 6 x per jaar verschijnt, in de maanden dat Schrijven Magazine niet verschijnt. In iedere editie van Schrijven Magazine Plus staat één schrijfthema centraal. In de eerste editie, die je ter kennismaking gratis kunt bekijken, vertellen we je bijvoorbeeld alles over het schrijven van dialogen.
 

Techniek