Afbeelding

Voorpagina Schrijven Magazine Plus

Foto: Pexels / Schrijven Magazine Plus

Nu te lezen: alles over structuur en spanning

In de Bestseller 60 zijn thrillers altijd sterk vertegenwoordigd. Succesvolle auteurs als Karin Slaughter, Nicci French, Saskia Noort, Linda van Rijn, Corine Hartman bewijzen dat het spannende genre altijd goed is voor hoge verkoopaantallen. Lezers houden van spannende boeken. In dit nummer van Schrijven Magazine Plus gaan we in op spanning en structuur. Hoe schrijf je een spannend boek?


Wat leer je over structuur en spanning?

•    Corine Hartman vertelt: ‘Elke scène, elk hoofdstuk, moet het verhaal voortstuwen. En als het plot goed is, leidt zo’n opbouw vanzelf naar een spannende, verrassende en toch logische ontknoping.’
•    Structuur aanbrengen in je plot voordat je begint met schrijven? Gelukkig zijn er genoeg narratieve structuren bedacht die jij voor je eigen boek kan toepassen.
•    Kathy Mathys buigt zich over de vraag: hoeveel spanning heeft een verhaal nodig?
•    Daarna neemt Mathys structuur onder de loep aan de hand van bekende voorbeelden. 
•    En welke elementen maken je verhaal eigenlijk spannend? 6 bedenkingen – met schrijfoefeningen! 

En verder…

Wat je kan leren van de structuur van een sprookje, in gesprek met thrillerauteur Ronald van der Pol, en de leukste ultrakorte verhalen van de afgelopen twee maanden.

Lees het nu!

Abonnees van Schrijven Magazine Plus ontvangen de nieuwe editie vanzelf in hun mailbox, of je kan alvast inloggen op je account.

Nog geen abonnee? Meld je aan! Ben je al lid van het papieren magazine, dan krijg je maar liefst 55% korting op een Plus-abonnement.

JA GRAAG   IK BEN AL LID VAN SCHRIJVEN MAGAZINE