Afbeelding

Voorpagina Schrijven Magazine Plus

Foto: Schrijven Magazine / Pexels

Leer alles over plot en conflict!

Hoofdredacteur Frank Noë: "Lang is in de Nederlandse en Vlaamse literaire traditie neergekeken op de plot. Plot was voor Baantjer. Het gaat om stijl, de unieke stem van de auteur, niet om wat er gebeurt in het verhaal. Verhaalgebeurtenissen zijn plat. Plot was daardoor heel lang een ondergeschoven kindje. En auteurs die de plot wel belangrijk vonden, werden door de kritiek stiefmoederlijk behandeld."

Maar plot is helemaal terug! 

Daarom staat het nieuwe nummer van Schrijven Magazine Plus in het teken van plot en conflict

  • Thrillerschrijver Marlen Visser benadrukt dat je als schrijver de balans tussen spanning en geloofwaardigheid goed in de gaten moet houden. ‘Je kunt een conflict of plot héél spannend maken, maar als het niet geloofwaardig is dan gelooft de lezer er niks van.’ Met die geloofwaardigheid gaat het vaak mis. 
  • Verder hebben we redacteuren en schrijfcoaches gevraagd naar hun plottips. Schrijfcoach Eva Disselhoff adviseert je bijvoorbeeld om vooral ook naar binnen te kijken, naar het innerlijke conflict. Want die, zegt ze, zijn vaak het boeiends. 
  • Kathy Mathys bespreekt 5 problemen die je kunt tegenkomen in je plot. Hoe zorg je dat je verhaal weer op gang komt? 
  • Nadine van de Sande geeft tips hoe voor psycholoog kan spelen voor je personages. Hoe zorgen zij voor het conflict in je verhaal? 
  • En nog veel meer tips & tricks!

Abonnees van Schrijven Magazine Plus ontvangen de nieuwe editie vanzelf in hun mailbox, of je kan alvast inloggen op je account.

Nog geen abonnee? Meld je aan! Ben je al lid van het papieren magazine, dan krijg je maar liefst 55% korting op een Plus-abonnement.

Wat is Schrijven Magazine Plus?

Schrijven Magazine Plus is de verbeterde versie van wat voorheen Schrijven Online Plus heette. Je blijft profiteren van de vertrouwde voordelen, zoals korting op cursussen. Maar krijgt er een geweldig extra bij: een Online Magazine dat 6x per jaar verschijnt, in de maanden dat Schrijven Magazine niet verschijnt. In iedere editie van Schrijven Magazine Plus staat één schrijfthema centraal. In de eerste editie, die je ter kennismaking gratis kunt bekijken, vertellen we je bijvoorbeeld alles over het schrijven van dialogen.

Neem een abonnement op Schrijven Magazine Plus