Afbeelding

Schrijven magazine plus over noodzakelijke voorbereiding

Foto: Pexels en TwinDigital

Begin met schrijven! Lees over alle noodzakelijke voorbereiding in Schrijven Magazine Plus

Voor schrijvers biedt een langere periode van isolement kansen, want je wordt teruggeworpen op de kern. Wat is nou werkelijk belangrijk? Wat wil je nu echt? Zonder afleiding, zonder invloed van buiten. En veel schrijvers antwoorden juist in deze tijd: ‘laat mij maar schrijven.’


Thema: noodzakelijke voorbereiding

Om eenmaal te beginnen aan een verhaal, heb je wat noodzakelijke voorbereiding nodig. Dat is dan ook het thema van dit nummer van Schrijven Magazine Plus. Sommige schrijvers starten zonder ook maar enig idee te hebben waar ze heen gaan, andere maken een compleet uitgewerkt schema voordat ze ook maar een letter op papier zetten, en er zijn talloze tussenvormen. Maar hoe je ook begint, een paar gereedschappen zijn handig.

Dit kan je verwachten in Schrijven Magazine Plus:
•    Kathy Mathys vertelt over het verschil tussen vertonen en vertellen.
•    We nemen veelgemaakte plotfouten onder de loep.
•    Schrijfster en schrijfdocente Ruth San A Jong legt uit hoe je aan de slag moet gaan.
•    Hoe schrijf je meer woorden in korte tijd?
•    6 schrijftechnieken die je zeker moet kennen.

Schrijfwedstrijd

Al deze kennis komt goed van pas, want binnenkort starten wij een nieuwe schrijfwedstrijd! Traditiegetrouw organiseert Schrijven Magazine/Schrijven Online aan het eind van jaar een grote schrijfwedstrijd. Dit jaar samen met Querido Academie. Het thema van de wedstrijd is: Na corona. Hoe ziet de wereld er volgens jou uit na corona? Wat is er veranderd? Wat blijft hetzelfde? Wil je meedoen? Later volgt meer! 

Abonnees van Schrijven Magazine Plus ontvangen de nieuwe editie vanzelf in hun mailbox. Nog geen abonnee? Meld je aan! Ben je al lid van het papieren magazine, dan krijg je maar liefst 55% korting op een Plus-abonnement.

Wat is Schrijven Magazine Plus?

Schrijven Magazine Plus is de verbeterde versie van wat voorheen Schrijven Online Plus heette. Je blijft profiteren van de vertrouwde voordelen, zoals korting op cursussen. Maar krijgt er een geweldig extra bij: een Online Magazine dat 6x per jaar verschijnt, in de maanden dat Schrijven Magazine niet verschijnt. In iedere editie van Schrijven Magazine Plus staat één schrijfthema centraal. In de eerste editie, die je ter kennismaking gratis kunt bekijken, vertellen we je bijvoorbeeld alles over het schrijven van dialogen.

Neem een abonnement op Schrijven Magazine Plus