Start » Uitgeven » Mijn eigen boek

Mijn eigen boek

Alles over het schrijven en uitgeven van jouw eigen boek

Eigen boek schrijven

Wil je zelf een boek schrijven? Dan is Schrijven Online je startpunt. Op Schrijven Online vind je alles wat je moet weten over het schrijven en uitgeven van jouw eigen boek. Heb je advies nodig over het schrijven van je roman, verhaal of gedicht? Of over de keuze tussen een reguliere uitgever of uitgeven in eigen beheer? Op Schrijven Online vind je de beste schrijftips en schrijfoefeningen en heel veel informatie over uitgevers, self-publishing en literair agenten.Je kunt bij Schrijven Online ook goede en betaalbare online schrijfcursussen volgen of je manuscript laten beoordelen door een professionele redacteur.

Eigen boek uitgeven

Heb je een manuscript klaar en wil je nu zelf je eigen boek uitgeven? Dat is een weg waar veel schrijvers voor kiezen. Printing on Demand of uitgeven in eigen beheer zijn de opties die je hebt. Hulp nodig bij je eigen boek uitgeven? Op Schrijven Online vind je onder andere:

Neem een abonnement op Schrijven Magazine en krijg korting én 2 cadeaus!

Schrijfcursussen     Manuscriptbeoordeling     Boeken over schrijven     Nieuwsbrief


Tips, nieuws en blogs over het schrijven en uitgeven van je eigen boek

De geboorte van een boek

Door Jacqueline Raeven
 op 24-10-2018
 - reacties: 0

'''Mijn overgrootvader trok met Franz Liszt door Europa. Hij was zijn pianostemmer en ging overal met hem naar toe.’ Op zijn verjaardag in 2013 vertelt mijn oom, Frans, me over zijn voorouders. Zijn overgrootvader was orgelbouwer.''

Verder lezen..

eigen boek uitgeven

Boek uitgeven in eigen beheer

10 Augustus 2018

eigen boek uitgevenJe hebt verschillende uitgeverijen je manuscript toegestuurd, maar geen enkele ziet een samenwerking zitten. Geen nood, je bent niet de enige schrijver waarvan het boek door uitgevers wordt afgewezen. Gelukkig hoeft dat niet einde verhaal te betekenen. Door de opkomst van het internet en het printing on demand-principe (POD) kun je tegenwoordig makkelijk je eigen boek op de markt brengen. In dit artikel vertellen we je waar je rekening mee moet houden als je een boek in eigen beheer gaat uitgeven.

Krijg feedback door je verhaal proef te laten lezen.

De 3 voordelen van proeflezen

8 Maart 2018

Krijg feedback door je verhaal proef te laten lezen.Je hebt net een verhaal geschreven, maar je vraagt je af of die ene scène wel goed uitlegt of dat je je hoofdpersoon voldoende uitgewerkt hebt. Laat je verhaal proeflezen en kom erachter.

Waarom iedereen een biografie kan schrijven.

Het is uit het leven geschreven

15 Januari 2018

Biografisch schrijven, waarom je levensverhaal schrijven populairder wordt.De burgerbiografie is een succes. Je hoeft tegenwoordig niet Jan Wolkers of Kieft te heten om een autobiografie uit te brengen. De buurvrouw van Wolkers, of haar familie, kan net zo’n interessant levensverhaal hebben. En dat is het uitzoeken en schrijven waard.

Schrijven Online neemt je mee naar Griekenland inclusief schrijfopdrachten

Op vakantie met Schrijven Online – Griekenland

29 Juli 2016

De zomervakantie is begonnen, maar dat betekent niet dat pen en papier onder een laag stof moeten verdwijnen. Vakantie is het uitgelezen moment om je relaxte hersenen aan het werk te zetten en je inspiratie in woorden om te zetten. Schrijven Online neemt je deze zomer met zich mee op een rondreis langs negen landen. Maar het zou geen Schrijven Online zomervakantie zijn als we alleen maar liggen te bakken op het strand. Nee, tijdens deze vakantie gaat er geschreven worden!

Uitgeven in Eigen Beheer als uitgever: Hoe financieer je jouw boek?

24 Mei 2016

In een serie van vier blogs geef ik tips over het Uitgeven in Eigen Beheer als uitgever. In de eerste blog heb je antwoord gekregen of Uitgeven in Eigen Beheer als uitgever iets voor jou is. In de tweede blog heb je gelezen wat het ongeveer kost om een boek uit te geven en in deze blog geef ik je informatie over de financiële bronnen die je kunt aanboren om zelf uitgever te worden.  

Verder lezen...

Schrijven Online trakteert je iedere zaterdag op een universele schrijfwijsheid.

Schrijfwijsheid

12 Maart 2016

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online je op een tegel met een universele schrijfwijsheid. Deze keer afkomstig van Stefan Popa. Deel de tegel gerust met je schrijfvrienden.

Zo plan jij je eigen schrijfretraite.

7 tips voor je eigen schrijfretraite

11 Maart 2016

Zo plan jij je eigen schrijfretraite.Een retraite kan een schrijver juist dat beetje focus geven wat hij of zij nodig heeft om verder te komen met een verhaal. Kun jij ook wel zo’n schrijfboost gebruiken? Plan dan je eigen retraite. Schrijven Online geeft je 7 tips waarmee je retraite een succes wordt.

Wanneer gebruik je een pseudoniem? Lees het op Schrijven Online

Wanneer gebruik je een pseudoniem?

10 Maart 2016

Wanneer gebruik je een pseudoniem? Lees het op Schrijven OnlineWanneer gebruik je wel een pseudoniem en wanneer niet? Het blijft een compleet persoonlijke beslissing en er is geen goede of foute keus. Hieronder enkele tips die de keuze wat makkelijker kunnen maken.

Schrijven Online laat je zien hoe je als schrijver denkt.

Zo denk je als een schrijver

7 Maart 2016

Schrijven Online laat je zien hoe je als schrijver denkt. Volgens auteur William Kenower is het enige wat tussen ons en de ultieme schrijfervaring in staat angst. Met deze informatie in het achterhoofd leert hij je te denken als een schrijver.  

Het debuut van Willeke Stadtman na manuscriptbeoordeling bij Schrijven Online.

Publicatie Op voet van oorlog

1 Maart 2016

Het debuut van Willeke Stadtman na manuscriptbeoordeling bij Schrijven Online.Op één april 2016 zal Willeke Stadtman debuteren met haar non-fictie roman Op voet van oorlog bij uitgeverij Atlas Contact. Dit nadat haar manuscript bij Schrijven Online is beoordeeld en zij zo haar schrijfcoach heeft gevonden. 

9 tips om jouw liefde voor schrijven te hernieuwen. Lees ze op Schrijven Online!

9 tips voor een goede schrijfrelatie

22 Februari 2016

9 tips om jouw liefde voor schrijven te hernieuwen. Lees ze op Schrijven Online!De relatie tussen jou en je schrijfwerk is niet meer wat het geweest is. Het gevoel is er niet meer helemaal, jullie hebben een pauze ingelast of misschien ben je zelfs weggestormd na jullie laatste ruzie. Hoe klim je weer uit dit dal? Deze negen tips tillen jullie relatie naar een hoger niveau.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer ligt omstreeks 14 december in de winkel.

WORD ABONNEE