Start » Schrijver » Kathy Mathys

Kathy Mathys

Op zoek naar een spannend decor

Op zoek naar een spannend decor

22 September 2017

Op zoek naar een spannend decorOf je verhaal nu speelt op de achterbank van een auto of boven in een vuurtoren, zorg ervoor dat de setting tot leven komt en je bent al halfweg. Dat zegt Kathy Mathys in het komende nummer van Schrijven Magazine. Een voorproefje.

Durf te experimenteren

Durf te experimenteren

27 Maart 2017

Durf te experimenteren Er zijn eindeloos veel schrijfboeken over hoe je een dialoog componeert, een scène in elkaar zet, een perspectiefkeuze maakt. Regels en richtlijnen helpen, maar wie de platgetreden paden durft te verlaten, krijgt een verhaal met extra veel energie erin. In het komende nummer van Schrijven Magazine lees je er alles over. Wij geven alvast één tip weg.

5 tips voor schrijven over eten en smaak

10 November 2016

Deze week is de Kookboeken7daagse, een week waarin extra aandacht besteed wordt aan kookboeken. In het kader van eten en koken geven we je 5 tips voor het schrijven over smaak en eten in je fictiewerk.

VOORPRET: Zo schrijf je door kinderogen

26 September 2016

Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van een kind of jongere en hoe laat je haar of zijn stem geloofwaardig klinken? Je leest het in het komende nummer van Schrijven Magazine. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Hoe introduceer je je personage?

Hoe introduceer je je personage?

14 Juli 2015

Hoe introduceer je je personage?Romans en korte verhalen kunnen niet zonder personages. Ze vormen het bloed in de verhaaladeren, laten de verbeelde wereld tot leven komen. Maar hoe introduceer je je personage? In het komende nummer van Schrijven Magazine laat literair journaliste en schrijfster Kathy Mathys je 8 manieren zien om je personages aan de lezer te introduceren. Wij publiceren er alvast 2 voor:

Kort, lang of iets daar tussenin

Kort, lang of iets daar tussenin

7 Mei 2015

Kort, lang of iets daar tusseninHet is een van de belangrijkste vragen die schrijvers van verhalen zich dienen te stellen: hoeveel woorden heb ik nodig om te vertellen wat ik wil vertellen? Kathy Mathys geeft tips.

10 methodes om je verhaal vorm te geven

10 methodes om je verhaal vorm te geven

12 Maart 2015

10 methodes om je verhaal vorm te geven Vol vuur uit de startblokken schieten, is voor de meeste schrijvers niet zo moeilijk. Veel lastiger is het om dat vuur brandende te houden. Vaak loopt het mis omdat de gebeurtenissen als los zand aan elkaar hangen. Veel schrijvers kiezen daarom voor een strakke vorm. Binnen de lijnen die de vorm hen oplegt, kunnen ze spelen en experimenteren. In het aprilnummer van Schrijven Magazine lees je 10 bekende en minder bekende methodes om je verhaal vorm te geven. Wij publiceren er alvast twee voor.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 26 november 16:00 u. een abonnement, dan ontvang je dit nummer rond 7 december in je brievenbus!

WORD ABONNEE