Start » Schrijver » Kathy Mathys

Kathy Mathys

Het scheppen van personages

13 Juli 2019

Voor het schrijven van fictie gelden een aantal grondbeginselen. Als je net begint met schrijven, is het een must om je hierin te verdiepen. Voor wie al langer bezig is, is het een handig lijstje om zo nu en dan naar terug te grijpen om te checken of je geen dingen vergeet. In dit artikel behandelt Kathy Mathys: het scheppen van personages.

Op zoek naar een spannend decor

Op zoek naar een spannend decor

22 September 2017

Op zoek naar een spannend decorOf je verhaal nu speelt op de achterbank van een auto of boven in een vuurtoren, zorg ervoor dat de setting tot leven komt en je bent al halfweg. Dat zegt Kathy Mathys in het komende nummer van Schrijven Magazine. Een voorproefje.

Durf te experimenteren

Durf te experimenteren

27 Maart 2017

Durf te experimenteren Er zijn eindeloos veel schrijfboeken over hoe je een dialoog componeert, een scène in elkaar zet, een perspectiefkeuze maakt. Regels en richtlijnen helpen, maar wie de platgetreden paden durft te verlaten, krijgt een verhaal met extra veel energie erin. In het komende nummer van Schrijven Magazine lees je er alles over. Wij geven alvast één tip weg.

5 tips voor schrijven over eten en smaak

10 November 2016

Deze week is de Kookboeken7daagse, een week waarin extra aandacht besteed wordt aan kookboeken. In het kader van eten en koken geven we je 5 tips voor het schrijven over smaak en eten in je fictiewerk.

VOORPRET: Zo schrijf je door kinderogen

26 September 2016

Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van een kind of jongere en hoe laat je haar of zijn stem geloofwaardig klinken? Je leest het in het komende nummer van Schrijven Magazine. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Hoe introduceer je je personage?

Hoe introduceer je je personage?

14 Juli 2015

Hoe introduceer je je personage?Romans en korte verhalen kunnen niet zonder personages. Ze vormen het bloed in de verhaaladeren, laten de verbeelde wereld tot leven komen. Maar hoe introduceer je je personage? In het komende nummer van Schrijven Magazine laat literair journaliste en schrijfster Kathy Mathys je 8 manieren zien om je personages aan de lezer te introduceren. Wij publiceren er alvast 2 voor:

Kort, lang of iets daar tussenin

Kort, lang of iets daar tussenin

7 Mei 2015

Kort, lang of iets daar tusseninHet is een van de belangrijkste vragen die schrijvers van verhalen zich dienen te stellen: hoeveel woorden heb ik nodig om te vertellen wat ik wil vertellen? Kathy Mathys geeft tips.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!