Start » Dossier » Poëzie

Poëzie

6 tips om een sinterklaasgedicht persoonlijk te maken

3 December 2018

Een tool gebruiken voor een sinterklaasgedicht kan handig zijn. Maar let wel op dat je gedicht niet al te onpersoonlijk wordt. Juist de mensen en de gezelligheid maken het Sinterklaasfeest leuk. Daarom mag je best initiatief nemen en een gedicht maken waar iemand zich in zal herkennen. Hier 5 tips.

Dichtvorm – Triolet

21 Oktober 2016

De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online regelmatig een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de triolet.

Dichtvorm – Villanelle

15 September 2016

De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online regelmatig een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de villanelle.

Elke zaterdag het gedicht van de week op Schrijven Online

Gedicht van de week

6 Augustus 2016

Elke zaterdag het gedicht van de week op Schrijven OnlinePoëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week het gedicht ‘Wonderbaarlijk denkt aan mij’, geschreven door Toon Tellegen en te vinden in zijn nieuwe bundel Wonderbaarlijk buigt zich over water. Met dank aan Laurens Jz Coster.

Schrijven Online legt het kreeftdicht aan je uit.

Dichtvormen – Kreeftdicht

3 Augustus 2016

Schrijven Online legt het kreeftdicht aan je uit. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week, en tevens de laatste dichtvorm, de beurt aan het kreefdicht.

Iedere zaterdag staat het gedicht van de week op Schrijven Online.

Gedicht van de week

30 Juli 2016

Iedere zaterdag staat het gedicht van de week op Schrijven Online. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week het gedicht 'The Double', geschreven door Heinrich Heine en vertaald door John Hollander.

Deze week bespreekt Schrijven Online de gazal.

Dichtvormen – De gazal

27 Juli 2016

Deze week bespreekt Schrijven Online de gazal. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week een uitdagende dichtvorm: de gazal.

Elke zaterdag een gedicht van de week op Schrijven Online.

Gedicht van de week

23 Juli 2016

Elke zaterdag een gedicht van de week op Schrijven Online. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week het gedicht 'De zeer oude zingt' van Lucebert uit Verzamelde Gedichten (1974).

Deze augustus komt de poëziebus naar je toe.

Poëzie komt naar je toe!

21 Juli 2016

Deze augustus komt de poëziebus naar je toe. De eerste week van augustus, vanaf de 1e t/m de 7e, rijdt er een prachtige rode bus door Nederland en Vlaanderen. Deze bus zit vol met dichters en brengt poëzie naar jou toe. De bus stopt in tien steden en alle optredens zijn gratis.

Deze week legt Schrijven Online Ekphrasis poezie uit.

Dichtvormen – Ekphrasis poëzie

20 Juli 2016

Deze week legt Schrijven Online Ekphrasis poezie uit. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week ekphrasis poëzie.

Iedere zaterdag een gedicht van de week op Schrijven Online.

Gedicht van de week

16 Juli 2016

Iedere zaterdag een gedicht van de week op Schrijven Online. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Met het oog op de schrijfwandeling van morgen, het gedicht ‘Geheim Gedicht’ door Ingmar Heytze, afkomstig uit de bundel Schaduwboekhouding.

Schrijven Online legt het koninklijk rijm aan je uit.

Dichtvormen – Koninklijk rijm

13 Juli 2016

Schrijven Online legt het koninklijk rijm aan je uit. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week het koninklijk rijm.

Boem Paukeslag van Paul van Ostaijen is het gedicht van de week.

Gedicht van de week

9 Juli 2016

Elke zaterdag staat het gedicht van de week op Schrijven Online. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week een gedicht wat meer dan één van de zintuigen aanspreekt! Het gedicht ‘Boem, Paukeslag’ van Paul van Ostaijen geeft je een bijzondere, poëtische ervaring.

Deze week het acrostichon op Schrijven Online

Dichtvorm – Acrostichon

6 Juli 2016

Deze week het acrostichon op Schrijven OnlineDe kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week het acrostichon.

Deze week bespreekt Schrijven Online het Fibonaccigedicht

Dichtvormen – het Fibonaccigedicht

29 Juni 2016

Deze week bespreekt Schrijven Online het FibonaccigedichtDe kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week het Fibonaccigedicht.

Iedere zaterdag lees je op Schrijven Online het gedicht van de week.

Gedicht van de week

25 Juni 2016

Iedere zaterdag lees je op Schrijven Online het gedicht van de week. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week ‘This Is Just To Say’, geschreven door William Carlos Williams. Het gedicht is ook als muurschildering in Den Haag te vinden.

Jules Deelder schrijft het Poëziegeschenk 2017

Jules Deelder schrijft Poëziegeschenk 2017

23 Juni 2016

Jules Deelder schrijft het Poëziegeschenk 2017De Poëzieweek zal plaatsvinden van donderdag 26 januari 2017 t/m woensdag 1 februari 2017. Aan de vooravond van deze week zal in Nederland voor de 23e keer de VSB Poëzieprijs uitgereikt worden en in Vlaanderen de Herman de Coninckprijs. Jules Deelder schrijft het Poëziegeschenk voor deze editie.

Schrijven Online legt het stiftgedicht aan je uit.

Dichtvormen – het stiftgedicht

22 Juni 2016

Schrijven Online legt het stiftgedicht aan je uit. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week het stiftgedicht.

Elke zaterdag geeft Schrijven Online je een gedicht van de week.

Gedicht van de week

18 Juni 2016

Elke zaterdag geeft Schrijven Online je een gedicht van de week. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week ‘i carry your heart’ van de Amerikaanse dichter E.E. Cummings.

Schrijven Online geeft je tips voor het schrijven van een songtekst

Dichtvormen – songtekst

15 Juni 2016

Schrijven Online geeft je tips voor het schrijven van een songtekstToegegeven, songteksten zijn misschien niet echt een dichtvorm, maar toch verschilt een goede songtekst helemaal niet zo veel van een mooi gedicht. Vandaar dat Schrijven Online deze week uitgebreid de kunst van het schrijven van een songtekst bespreekt.

Iedere zaterdag het gedicht van de week op Schrijven Online.

Gedicht van de week

11 Juni 2016

Iedere zaterdag het gedicht van de week op Schrijven Online. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week ‘Liefdesdans voor twee’ van Charles Ducal, uit de bundel Alle poëzie dateert van vandaag (2010).

Elke zaterdag lees je het gedicht van de week op Schrijven Online.

Gedicht van de week

4 Juni 2016

Elke zaterdag lees je het gedicht van de week op Schrijven Online. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week ‘Lekker lui vandaag!’van Nannie Kuiper. Een heerlijk gedicht voor een luie zaterdagochtend.

Schrijven Online legt het klankdicht aan je uit.

Dichtvormen – Klankdicht

1 Juni 2016

Schrijven Online legt het klankdicht aan je uit. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week het klankdicht.

Iedere zaterdag kiest Schrijven Online het gedicht van de week voor jou.

Gedicht van de week

28 Mei 2016

Iedere zaterdag kiest Schrijven Online het gedicht van de week voor jou. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week ‘Welkom in Nederland’ van Anne Vegter, geschreven naar aanleiding van de vluchtelingencrisis.

Deze week wordt op Schrijven Online de haiku uitgelegd.

Dichtvormen – Haiku

25 Mei 2016

Deze week wordt op Schrijven Online de haiku uitgelegd. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de haiku.

Lees het gedicht van de week op Schrijven Online.

Gedicht van de week

21 Mei 2016

Lees het gedicht van de week op Schrijven Online. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week ‘De liefde slaapt in haar hart’ van Hendrik Marsman, uit de bundel Tempel en Kruis (1940).

8 tips om jouw poëzie publiceerbaar te maken.

In 8 stappen naar publiceerbare poëzie

19 Mei 2016

8 tips om jouw poëzie publiceerbaar te maken. Gedichten worden beter naarmate er meer tijd overheen gaat. De beste poëzie ontstaat vaak na een lang en nauwkeurig (her)schrijfproces. Je gedicht moet als het ware een tijdje sudderen voordat het echt goed is. Hoe zorg je er voor dat jouw gedichten klaar zijn voor publicatie? Schrijven Online geeft je 8 tips.

Iedere woensdag zet Schrijven Online een andere dichtvorm in het zonnetje

Dichtvormen – Sonnet

18 Mei 2016

Iedere woensdag zet Schrijven Online een andere dichtvorm in het zonnetjeDe kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week het sonnet.

Iedere zaterdag zet Schrijven Online het gedicht van de week online.

Gedicht van de week

14 Mei 2016

Iedere zaterdag zet Schrijven Online het gedicht van de week online. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week ‘Een meisje’ van Toon Tellegen, uit de bundel Kruis en munt (2000).

Doe mee aan de Giro di Poesia. Lees meer op Schrijven Online.

Giro di Poesia

13 Mei 2016

Doe mee aan de Giro di Poesia. Lees meer op Schrijven Online. Vind je het heerlijk om te fietsen en ben je fan van poëzie? Dan is dit iets voor jou! Op zaterdag 4 juni 2016 wordt voor de eerste keer de Giro di Poesia georganiseerd. Een fietstocht door Nederland en Vlaanderen, gecombineerd met voorgedragen gedichten.

Lees alles over Slam Poetry op Schrijven Online

Dichtvormen – Slam Poetry

11 Mei 2016

Lees alles over Slam Poetry op Schrijven OnlineDe kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week het (inter)actieve Slam Poetry.

Iedere zaterdag het gedicht van de week op Schrijven Online

Gedicht van de week

7 Mei 2016

Iedere zaterdag het gedicht van de week op Schrijven OnlinePoëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Onlinetrakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week een gedicht van Harrie Jekkers, Ik hou van mij.

Lees alles over het International Poetry Festival op Schrijven Online

International Poetry Festival 2016

6 Mei 2016

Lees alles over het International Poetry Festival op Schrijven OnlineOok dit jaar vindt het International Poetry Festival weer plaats in Rotterdam! Van 7 t/m 11 juni heb jij de kans om kennis te maken met nieuwe dichters en zelf inspiratie op te doen. Schrijven Online zet de leukste onderdelen van het International Poetry Festival voor jou op een rij.

Elke woensdag zet Schrijven Online een andere dichtvorm in het zonnetje.

Dichtvormen – 160 (SMS gedicht)

4 Mei 2016

Elke woensdag zet Schrijven Online een andere dichtvorm in het zonnetje.De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de beurt aan de 160.

Elke zaterdag zet Schrijven Online het gedicht van de week online

Gedicht van de week

30 April 2016

Elke zaterdag zet Schrijven Online het gedicht van de week onlinePoëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Onlinetrakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week een gedicht uit de bundel Wij zijn evenwijdig van Maud VanHauwaert. Deze bundel bevat allemaal losse gedichtjes die uiteindelijk als één geheel gelezen kunnen worden.

Schrijven Online doet verslag van het Utrechts Dichtersgilde

Dichtersgilde Utrecht: de stad als inspiratie

29 April 2016

Schrijven Online doet verslag van het Utrechts DichtersgildeMaarten Das, lid van het Utrechts Stadsdichtersgilde, gaf zijn toehoorders op 25 april in het Stadhuis van Utrecht een kijkje in zijn werk als dichter. Opvallend was de verscheidenheid aan inspiratiebronnen in combinatie met een toch constante rode draad in zijn werken.

Elke woensdag zet Schrijven Online een andere dichtvorm in het zonnetje.

Dichtvormen – blank vers

27 April 2016

Elke woensdag zet Schrijven Online een andere dichtvorm in het zonnetje.De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de beurt aan blank vers.

Elke maandag neemt Schrijven Online je mee naar TED

Poëzie met TED

25 April 2016

Elke maandag neemt Schrijven Online je mee naar TEDTED talks zijn bijzondere lezingen waar belangrijke ideeën over vele onderwerpen wereldwijd verspreid worden, zo ook over schrijven en literatuur. Schrijven Online neemt je elke maandag mee naar dit bijzondere online platform door twee TED talks voor jou te selecteren en deze te introduceren. Deze TED-talks zijn Nederlands ondertiteld.

Iedere zaterdag op Schrijven Online het gedicht van de week

Gedicht van de week

22 April 2016

Iedere zaterdag op Schrijven Online het gedicht van de weekPoëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week het gedicht Lotgenoten door Jules Deelder.

Win jouw dichtregel op een vuilniswagen in Rotterdam!

Rijdende dichtregels in Rotterdam

22 April 2016

Win jouw dichtregel op een vuilniswagen in Rotterdam!Al sinds 1988 rijden in Rotterdam vuilniswagens rond met een dichtregel op de zijkant. Woon jij in de omgeving van Rotterdam en lijkt het je leuk om jouw eigen dichtregel af en toe voorbij te zien rijden? Dan is dit je kans!

Schrijven Online geeft tips voor het organiseren van jouw eigen jam-sessie

Organiseer je eigen poëzie-jam

22 April 2016

Schrijven Online geeft tips voor het organiseren van jouw eigen jam-sessieEen jam-sessie houdt in dat je met een groep samenkomt en ter plekke samen gaat werken. Zo’n jam-sessie is bekend onder de muzikanten, maar het is net zo leuk met poëzie! Schrijven Online geeft je tips om je eigen poëzie-jam te organiseren.

Elke week bespreekt Schrijven Online een dichtvorm.

Dichtvormen – het prozagedicht

20 April 2016

Elke week bespreekt Schrijven Online een dichtvorm. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de beurt aan het prozagedicht.

Elke maandag neemt Schrijven Online je mee in de wondere wereld van TED

De literaire wereld van TED

18 April 2016

Elke maandag neemt Schrijven Online je mee in de wondere wereld van TEDTED talks zijn bijzondere lezingen waar belangrijke ideeën over vele onderwerpen wereldwijd verspreid worden, zo ook over schrijven en literatuur. Schrijven Online neemt je elke maandag mee in de wondere wereld van TED.

Elke zaterdag zet Schrijven Online het gedicht van de week online.

Gedicht van de week

16 April 2016

Elke zaterdag zet Schrijven Online het gedicht van de week online. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Onlinetrakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week het gedicht voor wie ik liefheb wil ik leven van Neeltje Maria Min.

Iedere woensdag zet Schrijven Online een andere dichtvorm in het zonnetje

Dichtvormen – het figuurgedicht

13 April 2016

Iedere woensdag zet Schrijven Online een andere dichtvorm in het zonnetjeDe kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de beurt aan het figuurgedicht.

Elke zaterdag publiceert Schrijven Online werk van een andere dichter.

Gedicht van de week

9 April 2016

Elke zaterdag publiceert Schrijven Online werk van een andere dichter.Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week, naar aanleiding van zijn onverwachte overlijden, In de eerste nacht van Wim Brands.

Poëzie en beeldende kunst geïnspireerd op Tuin der Lusten

Beeldende kunst en poëzie gebaseerd op Jheronimus Bosch

8 April 2016

Poëzie en beeldende kunst geïnspireerd op Tuin der LustenBeeldend kunstenaar Jeroen Kooijmans heeft een video tentoonstelling gemaakt, gebaseerd op Jheronimus Bosch’ drieluik Tuin der Lusten. De tentoonstelling wordt ondersteund door een gedicht van Tommy Wieringa en is nog tot 5 juni 2016 te bewonderen in het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch.

Begrippen uit poëzie

De poëziewereld zit vol lastige begrippen. Schrijven Online heeft voor jou een lijst met enkele van deze begrippen en de bijbehorende uitleg. De lijst zal steeds verder aangevuld worden.

Schrijven Online bespreekt elke week een andere dichtvorm.

Dichtvormen – de limerick

6 April 2016

Schrijven Online bespreekt elke week een andere dichtvorm.De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de beurt aan de limerick.

Dichters van nu over poëzie: 7 quotes uit Poëziekrant

5 April 2016

Dit jaar viert Poëziekrant haar 40ste verjaardag. Het verjaardagsnummer bevat daarom onder meer 40 tot de verbeelding sprekende quotes van dichters over poëzie, geselecteerd uit diverse nummers sinds de start van het tijdschrift. Lees hier een kleine greep uit de selectie:

Wim Brands (57) overleden.

Wim Brands (1959 – 2016) overleden

5 April 2016

Wim Brands (57) overleden. Schrijver, dichter en presentator Wim Brands is overleden. Hij werd 57 jaar. Brands werkte voor de VPRO en heeft meegeholpen aan de schrijfdag van  Schrijven Online/Schrijven Magazine.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!