Afbeelding

Poëziebus

Poëzie komt naar je toe!

Deze augustus komt de poëziebus naar je toe. De eerste week van augustus, vanaf de 1e t/m de 7e, rijdt er een prachtige rode bus door Nederland en Vlaanderen. Deze bus zit vol met dichters en brengt poëzie naar jou toe. De bus stopt in tien steden en alle optredens zijn gratis.

Poëzie op wielen

Deze zomer hoef je niet op zoek te gaan naar poëzie, de Poëziebus brengt het namelijk gewoon naar je toe. Volgepakt met een bonte mengeling van Nederlandstalige woordkunstenaars reist de rode bus door Nederland en Vlaanderen.

De tour zal beginnen in Antwerpen en achtereenvolgens Leuven, Brugge, Gent, Hasselt, Nijmegen, Groningen, Meppel, Utrecht en Rotterdam bezoeken. Tijdens de stops brengen de dichters hun poëzie ten gehore. Dit doen ze in kroegen, parken, boekhandels, pleinen enzovoorts.

De deelnemende artiesten variëren van maatschappijkritische rappers tot bedachtzame dichters. Alle leeftijden, genres en ervaringsniveaus zijn vertegenwoordigd. Er is dus voor ieder wat wils! Onder andere Meliza de Vries, Wordbites en Gijs ter Haar reizen met de bus mee.

Wil je het bezoek van de Poëziebus bij jou in de buurt niet missen of wil je gewoon meer informatie? Kijk dan snel op de site.

Dossier