Afbeelding

Schrijf een sterk hoofdpersonage met deze 7 artikelen

Pexels.com

Schrijf een sterk hoofdpersonage met deze 7 artikelen

Wil jij jouw belangrijkste personages verder uitdiepen, of een hoofdpersoon bedenken voor je volgende verhaal? Deze 7 artikelen helpen jou om een goed hoofdpersonage te schrijven.


1. 4 tips voor het schrijven van een rond personage

Deze tips geven je een basis voor je belangrijkste personages. Waarom is een negatieve karaktertrek zo belangrijk en hoe beïnvloedt deze de karakterontwikkeling? Dit en meer lees je hier.

2. Nog 4 tips voor het schrijven van een rond personage

Wil je je personage verder uitdiepen? Dan zijn hier nog vier tips voor ronde personages. Hoe kom je vanzelf meer te weten over je personages en hoe laat je al deze elementen kloppen met elkaar? Ook het schrijven van emoties komt aan bod.

3. Zeven tips om een personage vorm te geven

Ook dit artikel zit vol goede tips om je personages nog meer diepgang te geven. Met voorbeelden wordt uitgelegd hoe je gedachtes, meningen en dubbele bedoelingen van je personage laat zien. En vergeet ook de kleine momenten niet!

4. Hoe ziet jouw personage de wereld?

Ieder personage kijkt op zijn eigen gekleurde manier naar zijn omgeving. Hier lees je hoe je je schrijfstijl aanpast aan zo'n gekleurde lens en hoe je de sterkste overtuigingen van je personage verder uitwerkt.

5. Het achtergrondverhaal van je personages

Hoe weef je de backstory van je personages door je verhaal heen? Deze blog geeft hier tips voor.

6. 3 tips om emoties te beschrijven

Emoties hebben veel invloed op het gedrag van een rond personage. Maar ieder personage reageert anders op dezelfde emotie. Dit artikel helpt je om emoties te beschrijven op een manier die bij jouw personages past. Ook vind je er twee oefeningen voor als je vastzit met het beschrijven van een emotie.

7. 5 don'ts voor het schrijven van een rond personage

Met deze overvloed aan tips heb je alle informatie die je nodig hebt om een rond personage te schrijven. Maar welke valkuilen moet je omzeilen? Dit artikel legt uit hoe jij deze vijf veelvoorkomende fouten kunt voorkomen.

Techniek