Afbeelding

Artikelen over schrijven

Foto: Pexels

Dit zijn de interessantste artikelen van 2020!

Door het jaar heen hebben we veel nieuwsartikelen geschreven die interessant zijn voor schrijvers. We zetten de 10 best gelezen artikelen op een rij!


1. Zin in een boekverfilming? Deze 7 vind je allemaal op Netflix!

We hebben massaal alle tijd om films en series op Netflix te kijken. Hoewel er natuurlijk niets op kan tegen een boek lezen of schrijven, is het ook heerlijk om lekker op de bank te kruipen met een goede boekverfilming. Bijkomend voordeel: ook van films en series leer je verhalen opbouwen! Lees het hier.  

2. Deze 5 karaktertrekken heb je nodig om een succesvolle schrijver te worden

Bepaalde karaktertrekken zijn belangrijk om te hebben als schrijver. Goed kunnen schrijven is één ding, maar als je een succesvolle schrijver wilt worden dan heb je deze 5 karaktereigenschappen zeker nodig! Lees het hier.

3. Wat maakt De zeven zussen van Lucinda Riley zo populair?

De zeven zussen van de Ierse schrijfster Lucinda Riley was in 2019 het bestverkochte boek van Nederland. Het eerste deel van de serie, die uit zeven delen zal bestaan, vloog 233.000 keer over de toonbank. Riley zet meteen een record: dit is het tweede jaar op rij dat het boek het beste verkocht wordt. Wat maakt de serie zo populair? Lees het hier.

Afbeelding

7 gewoontes die je een succesvolle schrijver maken

4. 5 vaardigheden die je (naast schrijven) nodig hebt om een succesvolle schrijver te worden

Het romantische beeld dat een schrijver opgesloten zit op zolder, met alleen het getik op zijn toetsenbord als gezelschap, past niet bij de moderne schrijver. Simpelweg goed kunnen schrijven is niet altijd een garantie voor succes. Naast goede karaktereigenschappen en gewoontes, heeft de moderne schrijver meer vaardigheden in zijn of haar leven nodig. Lees het hier.

5. 7 gewoontes die je een succesvolle schrijver maken

Een succesvolle schrijver worden is het doel van velen. Toch komt er een hele hoop bij kijken en zijn er gewoontes die jouw doel een stapje dichterbij brengen! Lees het hier.

6. 5 podcasts die iedere schrijver moet beluisteren

Zeker in deze tijden zijn podcasts booming. Wist je dat er ook podcasts zijn voor schrijvers? Schrijvers leren je over het vak, vertellen over hun eigen ervaringen of ontvangen gasten in hun show. Lees het hier.  

7. 5 boeken die je een geweldige dichter zullen maken

Poëzie schrijven draait om verschillende elementen. Je gaat op zoek naar prachtige beschrijvingen, rijmwoorden (of juist niet) en regelafbrekingen. De lijst met schrijftechnieken om onder de knie te krijgen is lang. Maar niet getreurd: deze 5 boeken zullen je een betere dichter maken! Lees het hier.
 

Techniek