Afbeelding

5 podcasts over schrijven die je moet beluisteren

Foto: Pexels

5 podcasts die iedere schrijver moet beluisteren

Zeker in deze tijden zijn podcasts booming. Wist je dat er ook podcasts zijn voor schrijvers? Schrijvers leren je over het vak, vertellen over hun eigen ervaringen of ontvangen gasten in hun show. Nu is de tijd deze 5 podcasts te beluisteren!


1. I write better than I talk 

In de podcast I write better than I talk praten vier Nederlandse YA-auteurs over schrijven en alles wat daarbij komt kijken. Chinouk Thijssen (Truth or Dance), Pamela Sharon (De geur van groen), Laura Diane (Als de nacht eindigt) en Astrid Boonstoppel (Dit is hoe het ging) praten per aflevering over specifieke onderwerpen die met schrijven te maken hebben. Op het moment zijn er 10 afleveringen te beluisteren.

2. The Writer’s Journey

Science fiction en fantasy auteur Michael La Ronn neemt je in deze Engelstalige podcast mee in zijn persoonlijke  verhaal. Hoe kreeg hij het voor elkaar bestsellers te schrijven en hoe geeft hij zo’n tien boeken per jaar uit? Hij vertelt het allemaal in de podcast die te beluisteren is op Spotify. En met meer dan honderd afleveringen heb je veel luisterplezier voor de boeg!

3. Deadline City

 Schrijvers Dhonielle Clayton en Zoraida Córdova praten in Deadline City over het leven na het uitgeven van je eerste boek. Wat nu? Hoe schrijf je meer boeken nu je eerste boek door de hele wereld gelezen kan worden? De auteurs praten over het creëren van verhalen, herschrijven, het lezen van reviews en burn-outs. En tussendoor hebben de schrijvers, die ook vriendinnen zijn, het gezellig samen! Luister nu ook seizoen twee. 

4. Writing Excuses

Dan Wells, Brandon Sanderson, Marry Robinette Kowal en Howard Tayler runnen al 12 seizoenen van de podcast Writing Exuses (‘15 minuten lang, want jij hebt het druk, en wij zijn niet zo slim’ aldus hun website). Regelmatig hebben de schrijvers gasten op bezoek uit de Amerikaanse schrijverswereld. Ook handig: voor elke aflevering is er een transcript te vinden! Zo kan je de inhoud nog eens rustig nalezen. 

5. Freedom Writers Podcast

Nog een podcast van Nederlandse bodem. De Freedom Writers – dat zijn Lou Niestadt, Roos Schlikker en Roanne van Voorst. Meestal praten ze met elkaar over schrijven, maar in deze podcast betrekken ze jou erbij! De podcast gaat over hoe mooi schrijven is, maar ook hoe eng. Over de inspiratie, de financiële zorg en de heerlijke vrijheid van het schrijvende bestaan. Luister de 9 afleveringen hier. We spraken de Freedom Writers vorig jaar al! Lees het interview hier.

Techniek