Afbeelding

Beeld Shutterstock

8 Podcasts voor liefhebbers van literatuur

8 Podcasts voor liefhebbers van literatuurVoorgelezen korte verhalen, interviews met auteurs en auteurs die elkaar interviewen: het is allemaal op podcasts te vinden. De volgende 8 podcasts zijn een aanrader voor onderweg.

1. A Tiny Sense of Accomplishment

Op deze podcast, afgelopen augustus gelanceerd, praten schrijvers Jess Walter en Sherman Alexie over hun werk én houden ze interviews met verschillende gasten. De gasten die worden geïnterviewd praten vanuit verschillende perspectieven over hun werk. Zo is onder andere een interview met singer-songwriter Peter Himmelman op deze podcast te vinden waarin hij zijn artistieke proces beschrijft. Ook lezen Walter en Alexie vroegere versies van hun literaire werk voor.

2. Selected Shorts

De Selected Short-podcast bevat opnames van live uitvoeringen waarin acteurs korte verhalen uitvoeren en voorlezen. Om wekelijks nieuwe afleveringen van deze podcast te ontvangen kun je je via ITunes abonneren op deze podcast.

3. Longform Podcast

Op de Longform Podcast zijn interviews met non-fictieschrijvers en een aantal podcasters te vinden. Op deze podcast zijn onder andere interviews met New York Times Magazine schrijfster Susan Dominus en essayist Meghan Daum te vinden.

4. Slate’s Audio Book Club

8 Podcasts voor liefhebbers van literatuurIn de Slate’s Audio Book Club discussiëren literatuurcritici oude en nieuwe boeken. Er zullen spoilers voorbijkomen, daarom moet je het boek eerst gelezen hebben voordat je de podcast luistert.

5. The Greenlight Bookstore Radio Hour

Op de Greenlight Bookstore Radio Hour-podcast zijn gesprekken te vinden tussen auteurs. Verschillende typen auteurs (zowel non-fictieschrijvers als fictieschrijvers) komen voorbij en interviewen elkaar.

6. New Yorker’s Fiction Podcast

Op deze podcast selecteren schrijvers – wiens werk in de New Yorker gepubliceerd is – hun favoriete verhaal. Het verhaal is door een andere schrijver geschreven en wordt door de auteur die op de podcast te gast is, voorgelezen en besproken.

7. Books and Authors

Op de Books and Authors-podcast interviewt Cary Barbor verschillende schrijvers, waaronder Emily St. John Mandel, Celeste Ng en Roxane Gay.

8. Poem of the Day

Tot slot de 'Poem of the Day' podcast die niets meer en niets minder doet dan elke dag met een nieuw gedicht van slechts een paar minuten komen. Het gedicht wordt dan voorgelezen door de desbetreffende dichter.

Bron

http://electricliterature.com/eight-excellent-literary-podcasts-for-your-morning-commute/

Uitgeven