Afbeelding

Boekverfilmingen

Foto: Pexels

Zin in een boekverfilming? Deze 7 vind je allemaal op Netflix!

We hebben massaal alle tijd om films en series op Netflix te kijken. Hoewel er natuurlijk niets op kan tegen een boek lezen of schrijven, is het ook heerlijk om lekker op de bank te kruipen met een goede boekverfilming. Bijkomend voordeel: ook van films en series leer je verhalen opbouwen! 


1. The Letter for the King

Komt de titel je bekend voor? Dat kan, want het is gebaseerd op het Nederlandse jeugd boek De brief voor de koning van Tonke Dragt. Zelf zag de schrijfster het niet als een verfilming, maar als een serie die losjes gebaseerd is op haar boek. De serie volgt de aspirant-ridder Tiuri, die niet uitblinkt in zijn ridderlijke vaardigheden. Hij wordt op een gevaarlijke missie gestuurd om een geheime brief te bezorgen aan de koning. Voor liefhebbers van mooie natuur een aanrader, de serie is namelijk opgenomen in Nieuw-Zeeland! 

2. Bridgerton

Deze serie, gebaseerd op de novelles van Julia Quinn spelen zich af in 1813, tijdens het regency-tijdperk. Het verhaal focust op het societyseizoen en vormt zo een dramaserie om te bingewatchen, met een grote diversiteit aan personages. De serie kwam uit op eerste kerstdag 2020 en werd al snel een hit, die ook de populariteit van de boeken ten goede kwam.

3. The Witcher

Deze fantasy-serie was een enorme hit op Netflix en is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Andrzej Sapkowski, hoewel The Witcher bekender is als game. De serie gaat over een ‘witcher’, een gemuteerde en bovennatuurlijk sterke monsterjager genaamd Geralt. Zijn lot raakt verstrengeld met tovenares Yennefer en prinses Ciri, die door haar grootmoeder op de vlucht wordt gestuurd wanneer haar kasteel wordt aangevallen. Seizoen 2 is in december te zien!

4. To All the Boys I’ve Loved Before

Een film om met een bak popcorn weg te kijken. Deze romantische YA-verfilming gebaseerd op het boek van schrijfster Jenny Han, volgt het leven van scholier Lara Jean. Voor elke jongen op wie ze ooit verliefd is geweest, heeft Lara Jean een brief geschreven. Niet om te versturen, maar om te bewaren in een doos. Tenminste, dat was de bedoeling. Wanneer haar jongere zusje de brieven op de bus doet, moet Lara Jean leren omgaan met de consequenties. En als je deze film hebt afgekeken, kan je meteen door naar deel 2: P.S. I Still Love You en deel 3: Always and Forever.

6. Brain on fire

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Susannah Cahalan. De 24-jarige journalist verandert in een maand tijd naar een psychische ongezonde vrouw. Ze wordt getroffen door toevallen, psychoses, geheugenverlies en waanideeën. Ze is genoodzaakt talloze artsen te bezoeken, maar niemand lijkt haar een diagnose te kunnen geven. Hoe langer het duurt, hoe meer Susannah de kracht verliest over haar eigen lichaam. 

5. Little women

Little women is een kostuumdrama naar het gelijknamige boek van Louisa May Alcott. Het gaat over vier zussen die opgroeien tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Alle vier moeten zij hun weg zien te vinden in de liefde en in de maatschappij. De coming of age-drama werd positief ontvangen en kan dan ook het kijken waard zijn als je van verfilmde kostuumdrama's houdt.

7. The Girl on the Train

Gebaseerd op de thriller van Paula Hawkins volgt deze film Rachel Watson (gescheiden, depressief en aan de drank) die elke dag met de trein naar haar werk reist ook al is ze er ontslagen. Vanuit de trein observeert ze het huis naast dat van haar ex-man, waar de ogenschijnlijk gelukkige Megan en Scott wonen. Wanneer Megan vermist raakt, wordt Rachel ondervraagd omdat ze die dag in de buurt van het huis is gezien. Ze raakt betrokken in een reeks gebeurtenissen die haar leven op z’n kop gooit. 

Service