Afbeelding

Boekverfilmingen

Foto: Pexels

Zin in een boekverfilming? Deze 7 vind je allemaal op Netflix!

We hebben massaal alle tijd om films en series op Netflix te kijken. Hoewel er natuurlijk niets op kan tegen een boek lezen of schrijven, is het ook heerlijk om lekker op de bank te kruipen met een goede boekverfilming. Bijkomend voordeel: ook van films en series leer je verhalen opbouwen! 


1. The Letter for the King

De nieuwste boekverfilming op de lijst, is de Netflix Original The Letter for the King. Komt de titel je bekent voor? Dat kan, want het is gebaseerd op het Nederlandse jeugd boek De brief voor de koning van Tonke Dragt. Zelf zag de schrijfster het niet als een verfilming, maar als een serie die losjes gebaseerd is op haar boek. De serie volgt de aspirant-ridder Tiuri, die niet uitblinkt in zijn ridderlijke vaardigheden. Hij wordt op een gevaarlijke missie gestuurd om een geheime brief te bezorgen aan de koning. Voor liefhebbers van mooie natuur een aanrader, de serie is namelijk opgenomen in Nieuw-Zeeland! 

2. The Great Gatsby

De Amerikaanse verfilming van het gelijknamige boek van F. Scott Fitzgerald uit 1925, speelt zich af in de ‘roaring twenties’. Nick Carraway gaat op zoek naar de American Dream en raakt verzeild in het leven van de feestende miljonair Jay Gatsby en zijn nicht Daisy Buchanan.

3. The Witcher

Deze fantasy-serie was een enorme hit op Netflix en is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Andrzej Sapkowski, hoewel The Witcher bekender is als game. De serie gaat over een ‘witcher’, een gemuteerde en bovennatuurlijk sterke monsterjager genaamd Geralt. Zijn lot raakt verstrengeld met tovenares Yennefer en prinses Ciri, die door haar grootmoeder op de vlucht wordt gestuurd wanneer haar kasteel wordt aangevallen. 

4. To All the Boys I’ve Loved Before

Een film om met een bak popcorn weg te kijken. Deze romantische YA-verfilming gebaseerd op het boek van schrijfster Jenny Han, volgt het leven van scholier Lara Jean. Voor elke jongen op wie ze ooit verliefd is geweest, heeft Lara Jean een brief geschreven. Niet om te versturen, maar om te bewaren in een doos. Tenminste, dat was de bedoeling. Wanneer haar jongere zusje de brieven op de bus doet, moet Lara Jean leren omgaan met de consequenties. En als je deze film hebt afgekeken, kan je meteen door naar deel 2: P.S. I Still Love You.

5. Gone Girl

Meerdere boeken van thrillerschrijfster Gillian Flynn zijn al verfilmd, waaronder Gone Girl. In de film volgen we Nick Dunne, die er op zijn vijfde huwelijksjubileum achter komt dat zijn echtgenote Amy is verdwenen. De politie ontdekt dat Nicks leven gebaseerd is op leugens en hij verandert al snel in de hoofdverdachte. Amy duikt plots bebloed weer op en het stel gaat verder met hun leven vol gruwelijke machtsspelletjes. 

6. De reünie 

Een film van Nederlandse bodem, naar het gelijknamige boek van Simone van der Vlugt. Na een burn-out keert Sabine terug in de maatschappij en ontmoet ze Olaf, die ze nog kent uit haar jeugd. Ze krijgt een uitnodiging voor een middelbareschoolreünie, waardoor er weer herinneringen naar boven komen over de verdwijning van haar beste vriendin Isabel. Haar schuldgevoelens zijn er nog steeds en ze gaat op onderzoek uit om achter de waarheid te komen. 

7. The Girl on the Train

Gebaseerd op de thriller van Paula Hawkins volgt deze film Rachel Watson (gescheiden, depressief en aan de drank) die elke dag met de trein naar haar werk reist ook al is ze er ontslagen. Vanuit de trein observeert ze het huis naast dat van haar ex-man, waar de ogenschijnlijk gelukkige Megan en Scott wonen. Wanneer Megan vermist raakt, wordt Rachel ondervraagd omdat ze die dag in de buurt van het huis is gezien. Ze raakt betrokken in een reeks gebeurtenissen die haar leven op z’n kop gooit.