7 schrijfboeken die iedere schrijver in de kast moet hebben staan

Eén enkele schrijfcursus volgen is natuurlijk niet voldoende om alles te leren wat er te leren valt over schrijven. Naast het nemen van een abonnement op Schrijven Magazine, kun je ook in je schrijftalent investeren door schrijfboeken te lezen. Welke schrijfboeken moet je als schrijver écht in de kast hebben staan?

De zelfuitgever als nieuwe schrijverssoort

In deze tijden lijkt het soms onmogelijk geworden om nog een geschikte uitgever te vinden. Boekhandels hebben het zwaar en uitgeverijen ook. Soms worden boeken aangekondigd en alsnog teruggetrokken... Bestaande auteurs voelen zich genoopt om hun eigen promotie en marketing te doen, om genoeg lezers te vinden. Uit deze ontwikkelingen is een nieuw soort schrijver ontstaan: de zelfpublicerende auteur. Nanda Roep schreef hierover het boek 'Publiceer jezelf! Maak je zichtbaar'. 

Nieuwe schrijfgids zorgt dat jouw boek er wél komt

Jouw eigen roman schrijven vereist buiten inspiratie ook veel commitment. Soms maakt jouw volhardigheid het verschil of je aan het einde van je schrijfproces wél of geen volledig boek op je naam hebt staan. Voor mensen die op zoek zijn naar handvatten om hun boekidee over de streep te trekken is er weer een nieuw hulpmiddel verschenen. De nieuwe schrijfgids Zorg dat jouw boek er wél komt doet precies wat de titel doet vermoeden.