Afbeelding

Boeken om kinderboeken te schrijven

Foto: Pexels

5 boeken waardoor je een fantasierijk kinderboek zal schrijven

Je wil de fantasie van kinderen prikkelen met jouw verhalen, ze levenslessen meegeven en ervoor zorgen dat ze doorgewinterde lezers worden. Dat klinkt als een hele opgave! Gelukkig ben jij niet de eerste kinderboekenschrijver die dit pad heeft bewandeld en kun je veel leren van deze 5 boeken. 


1. Durf te schrijven! – Carry Slee

Dit boek hoort zeker in deze lijst thuis! Als één van de invloedrijkste kinderboekenschrijvers van Nederland zijn haar boeken zeker aan te raden. Deze in het bijzonder, want in Durf te schrijven! deelt Carry Slee al haar schrijfgeheimen met jou. Hoe krijg je inspiratie? Hoe zorg je dat je personages gaan leven? Hoe houd je het plot van jouw boek spannend? Slee vertelt over haar eigen schrijfervaringen door middel van grappige anekdotes en de schrijfster geeft je schrijfopdrachten om het zelf te proberen.  

2. Zo schrijf je een kinderboek – Mireille Geus

In 20 stappen loodst auteur en schrijfcoach Mireille Geus je door het schrijfproces heen. Je stelt jezelf alle essentiële vragen voordat je begint met schrijven, ontwikkelt een plot, een geloofwaardig personage en nog veel meer. Door middel van schrijfoefeningen en voorbeelden kom je een stap dichter bij je doel: het schrijven van een kinderboek.  

3. Kinderboeken schrijven – Wim Daniëls 

Wat maakt een goed kinderboek? Volgens Wim Daniëls zijn er 8 criteria. Hoofdstuk voor hoofdstuk neemt Daniëls je mee door de criteria zoals echtheid, humor en vaart. Of je nu in je eentje aan een manuscript werkt of een schrijfcursus volgt, dat maakt niet uit. Met dit boek krijg je grip op de essentiële elementen van elk kinderboek! 

4. Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek? – Andy Griffiths

Een kinderboek over het schrijven van boeken. Hoe leuk is dat? De Australische schrijver Andy Griffiths en illustrator Terry Denton motiveren in dit boek kinderen om maffe wezens en ongelofelijke verhalen te creëren. Wie weet haal je er nog leuke tips uit, maar sowieso geeft het bakken met inspiratie en een kijkje in het brein van een kinderschrijver.  

5. Writing Children’s Books for Dummies - Lisa Rojany Buccieri en Peter Economy

Helaas is dit boek nog niet te krijgen in het Nederlands, maar voor kinderboekenschrijvers is dit een fijne handleiding. Writing Chrildren’s Books for Dummies vertelt beginnende schrijvers alles wat ze moeten weten over het schrijven, uitgeven en marketen van kinderboeken.  

Service