Afbeelding

Spannend schrijven

Foto: Pexels

5 boeken waarmee je bloedstollende verhalen schrijft

Spanning is in elk verhaal belangrijk, ook in een roman of een science fiction boek. Bij thrillers, horror en detectives kan je er helemaal niet omheen en wil je je verhaal bloedstollend spannend maken voor je lezer. Hoe pak je dat aan? 5 boeken helpen je op weg! 


1. Over leven en schrijven – Stephen King

Met meer dan 200 boeken in verschillende genres zoals horror, thriller en fantasy, kunnen we stellen dat schrijfadvies van Stephen King enorm nuttig is. Op een verhalende manier schetst King zijn leven – over zijn jeugd, zijn doorbraak met Carrie, zijn verleden met drank én een ongeluk dat hem bijna het leven koste. Naast dit alles vertelt hij over het schrijverschap en geeft hij aspirant schrijvers nieuwe inzichten en tips. Over leven en schrijven wil je dus op je boekenplank hebben staan. 

2. Spannende verhalen schrijven – René Appel

Spanning is een van de sleutelingrediënten van het schrijven, meent auteur René Appel. Dankzij spanning leest een lezer verder dan de eerste hoofdstukken. Appel laat in Spannende verhalen schrijven zien welke inzichten, technieken en instrumenten je nodig hebt om de aandacht en nieuwsgierigheid op te wekken. En misschien nog belangrijker: hoe je spanning vasthoudt en verhoogt. 

3. Dialogen schrijven – Don Duyns

Iets dat alle spannende genres gemeen hebben, zijn messcherpe dialogen. Wanneer ze op een goede manier worden geschreven, vliegt de lezer door het boek. Zoals John Gardner zei: “Een goed schrijver kan alles duidelijk maken door middel van handeling en dialoog.” Met behulp van Dialogen schrijven gaat dat zeker lukken! Don Duyns verzamelde voor dit boek de beste artikelen en teksten over dit onderwerp van auteurs als Thomas Verbogt, Marciel Witteman, René Appel, Rick Steggerda, Yke Schotanus en Jan Brokken. 

4. Hoe schrijf je een bestseller – Maria Genova

Bestsellers zijn niet voor niets vaak spannende verhalen. Het zijn populaire genres want ze lezen gemakkelijk weg. Hoewel je je boek vaak niet schrijft met het idee om er een bestseller van te maken, is dit boek toch enorm nuttig! Maria Genova heeft verschillende bestsellers op haar naam staan en ziet als redacteur enorm veel fouten in manuscripten voorbijkomen. Hoe schrijf je een bestseller? gaat over de blunders van bekende schrijvers en de geheime trucs die auteurs toepassen om de lezer tot diep in de nacht te laten doorlezen. 

5. Talking about Detective Fiction – P.D. James

De koningin van het detective genre neemt je mee langs de bekende werken van Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes) en Agatha Christie (Poirot). P.D. James schetst de ontwikkeling van het genre en kijkt met je mee naar de toekomst. Talking about Detective Fiction is enorm nuttig voor elke detectiveschrijver! 

Afbeelding

Boeken over spannend schrijven

Service