Afbeelding

Schrijf jouw levensverhaal met deze 5 artikelen

Pexels.com

Schrijf jouw levensverhaal met deze 5 artikelen

Heb je iets bijzonders meegemaakt, wil je een trauma verwerken of juist je mooiste en grappigste ervaringen met je (klein)kinderen delen? In deze 5 artikelen vind je alle schrijftips die je nodig hebt voor je autobiografie.


1. 5 tips voor autobiografisch schrijven

Met deze tips begin je zo aan je levensverhaal! Wil je een autobiografisch verhaal schrijven, maar heb je geen idee hoe je van start moet gaan? Dit artikel helpt je hierbij.

2. Hoe begin je aan jouw levensverhaal schrijven? Start met deze 5 tips!

Zoek je wat specifiekere tips? Hier lees je onder andere hoe je een klein detail kunt gebruiken in een autobiografisch verhaal en hoe je vanuit dit detail uitzoomt naar de grotere context. Ook het omgaan met emoties en het vinden van inspiratie komen aan bod.

3. 6 redenen waarom jij je autobiografie moet schrijven

Wat is jouw motivatie om je levensverhaal te schrijven? Dit artikel noemt niet alleen zes redenen om jouw verhaal op papier te krijgen, maar geeft je gelijk ook tips voor de structuur.

4. Een levensverhaal schrijven

Schrijf je een autobiografisch verhaal altijd in de eerste persoon? Of is de derde persoon juist beter? Hier lees je meer over het verschil tussen deze twee schrijfstijlen en wat het met je emoties doet tijdens het schrijven van je levensverhaal. Ook zit er een oefening bij om voor jezelf te kijken welk perspectief het beste bij jou past.

5. 8 tips om authenticiteit in je verhaal te brengen

Welke momenten uit het leven roepen herkenning op bij je lezers? Deze tips zijn niet specifiek gericht op autobiografisch schrijven; toch kunnen ze je hierbij helpen. Authenticiteit is in een levensverhaal namelijk extra belangrijk.

Wil je nog meer tips voor het schrijven van je levensverhaal? Bestel hier het schrijfboek Schrijf je levensverhaal van Mieke Bouma.