Afbeelding

Online schrijfcursus

Foto: Pexels

Wil jij beter leren schrijven? Volg de cursussen van Schrijven Online

Maak van de nood een deugd en verdiep je in het schrijven! Ook de cursussen van Schrijven Online kan je volgen van achter je computer. Met verschillende genres, verschillende docenten en met sterke oefeningen en feedback. We zetten 5 cursussen op een rij!


1. Lust in je leven door schrijven van Geertje Couwenbergh

Schrijven doe je met je hele wezen, niet alleen met je brein. Je schrijft met je zintuigen, je herinneringen, je verlangens, je organen. Dat originele schrijfvuur wordt nogal eens geblust door onze ideeën over hoe schrijven hoort te zijn. Doordat je van jongs af aan leert hoe je moet schrijven, hoe je nette zinnen maakt en hoe je een plot opbouwt, kan de lust voor schrijven als een vlam uitdoven. Deze schrijfcursus is daarom bedoeld om je schrijfzin aan te wakkeren. Je kunt kiezen voor een pakket met of zonder feedback. 

2. Storytelling in 12 stappen van Mieke Bouma

De cursus biedt je, behalve structuur, een wezenlijk fundament voor alle verhalen die nog verteld moeten worden . De cursus zorgt onherroepelijk ook voor nieuwe ideeën en inspiratie om nieuwe verhalen te vinden en te ontwikkelen. De 12 stappen die we in de cursus behandelen zijn gebaseerd op de Reis van de Held, ook bekend als de monomythe. Mieke Bouma schreef niet alleen het boek Storytelling in 12 stappen, sinds kort is ook haar boek Schrijf je levensverhaal uit.  

3. Bloggen van Igor Wijnker

In deze cursus van vier delen neemt Igor Wijnker, je mee langs de mogelijkheden en valkuilen van het bloggen, aan de hand van oefeningen, opdrachten, voorbeelden en technieken. Leer boeiende, scherpe blogs (columns) schrijven, met stijl en humor.

4. Schrijven voor kinderen van Jacobina Kunnen

Je kinderen zitten thuis. Het perfecte moment om een verhaal voor de kids te schrijven en je schrijfsels op hen uit te proberen. Toch zijn kinderen, net als volwassenen, kritische lezers. In de vier online lessen verdiep je je in de belevingswereld van het kind. Aan de hand van praktische voorbeelden maak je kennis met diverse technieken om voor kinderen te schrijven. Docente Jacobina voorziet de slotopdrachten van uitgebreid commentaar.

5. Personages, conflict, perspectief van Frans Stüger

Een boek gaan schrijven zonder de basisvaardigheden te kennen is niet handig. Als je bijvoorbeeld niet weet wat een goede opening is; als je het belang van het conflict niet kent; als je geen personages op papier kunt zetten; als je geen dialoog kunt schrijven; als je geen spanning weet op te bouwen. Dan valt je verhaal in het water. Daarom geeft schrijfdocent Frans Stüger de cursus die je alles leert over personages, conflict en perspectief.

Service