Afbeelding

blogs

Foto: Pexels

Dit zijn de 5 leukste blogs van 2020

Gastauteurs schrijven over alle facetten van het schrijven: van technieken tot inspiratie! Dit zijn de 5 best gelezen blogs van het afgelopen jaar. 


1. 3 valkuilen bij het schrijven van karaktereigenschappen

Sandra Broertjes: “Het vormgeven van een personage kan lastig zijn en schrijvers kiezen wel eens de verkeerde wegen. In dit blog bewandel ik een paar van die wegen en geef ik een tip om weer op het juiste pad te komen.” Lees het hier.  

2. De gouden schrijftip

Laurence Verwee: “De gouden schrijftip. Bij de schrijfmethode die ik geef en alle mogelijke tips die mijn cursisten kunnen toepassen om makkelijker te schrijven, steekt er telkens eentje de kop op.” Lees het hier

3. 4 manieren om je schrijfinspiratie te laten stromen!

Lucy Deutekom: “Inspiratie en energie kunnen we beide niet vastpakken, maar we weten maar al te goed als we het hebben. We zijn productief, vergeten de tijd en ons hoofd tolt ervan. Vastlopen is helemaal niet erg, dat betekent vaak dat je even afstand moet nemen. Om met frisse ideeën terug te keren, kan je deze vier dingen doen. Inspiratie is net als energie, en wat is het heerlijk als die stromen.” Lees het hier.

4. Maak een scène!

Miriam Wesselink: “Maar maak wel een goede scène: boeiend, verrassend en opwindend, die je lezer laat hunkeren naar het vervolg. Daarvoor moet je scène aan een aantal voorwaarden voldoen.” Lees het hier.

5. 5 schrijfstrategieën die je beter kan vermijden

Yvette Hazebroek: “Er is geen handboekmethode voor het schrijven van een boek. Het schrijfproces is heel persoonlijk en voor elke auteur anders. Gelukkig maar, want alleen als je dicht bij jezelf blijft ben je in staat het beste uit jezelf te halen. Maar dat neemt niet weg dat er ook wat minder handige schrijfstrategieën zijn. Trap jij zelf weleens in één van onderstaande valkuilen? Herkenning is de eerste stap naar meer productiviteit!” Lees het hier.  

Gastauteur worden

Op Schrijven Online zijn meerdere gastauteurs actief, die regelmatig zorgen voor leerzame tipartikelen, interessante blogs en andere mooie bijdragen. Heb jij die ene gouden schrijftip, een bijzondere ervaring of een unieke kijk op het vak? Meld je dan aan als gastauteur en stuur een artikel in. Wie weet verschijnt jouw artikel binnenkort ook op ons platform!

Meld je aan als gastauteur

Techniek