Start » Forum » Het uitgeefproces » Eigen beheer en pod » Slechte naam eigen beheer boeken

Slechte naam eigen beheer boeken

229 reacties [Laatste bericht]
willemjansen
Laatst aanwezig: 6 jaren 18 weken geleden
Sinds: 28 Aug 2006
Berichten: 150

Slechte naam eigen beheer boeken

Dat moet maar eens afgelopen zijn, dat in eigenbeheer uitgegeven boeken nog voor er een letter van gelezen is bestempeld worden als rommel. Volgens mij worden er momenteel ook hele goede eigenbeheer boeken uitgegeven. Daar ben ik naar op zoek. Die zo goed zijn dat ze net zo goed door een 'echte' uitgeverij uitgegeven hadden kunnen worden.

Emanicpatie van de zelfuitgevende schrijver dat is mijn doel.
Wie kent of heeft zelf een steengoed eigenbeheer boek geschreven dat maar niet op gepikt wordt door die verwaande, vooringenomen literatuur critici, die hun neus ophalen alleen al bij het woord eigenbeheer?

Reacties

Eyckie
Laatst aanwezig: 1 jaar 2 weken geleden
Sinds: 10 Jul 2012
Berichten: 119

Ik zou niet vragen naar de zelf geschreven eigen beheer boeken. Een van de vele redenen om uit te geven in eigen beheer is namelijk precies dat een boek niet wordt opgepikt door de reguliere uitgeverijen, om wat voor reden dan ook. Als iets goed is wordt het echt wel een keer opgepikt, alleen moet je daar veel geduld voor hebben en erg hard werken. Volgens mij worden eigen beheer boeken niet voor niks gemeden door literatuurcritici. Er wordt zo veel geschreven, kijk maar naar de enorme slushpile bij de reguliere uitgevers. Om dan die paar goeie eigenbeheerboeken ertussenuit te vissen, ik kan me voorstellen dat ze daar hun neus voor ophalen. Hoe weet men nou welke wel te lezen en welke niet? Want er zit ook echt een hele hoop rotzooi tussen hoor. Het is sneu voor de paar schrijvers die hierdoor gemist worden, maar ik zou het zelf ook niet willen.

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 6 uren 54 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5907

Is er een verschil met je vraag in dit topic, willemjansen:

http://www.schrijvenonline.org/forum/alleen-voor-l...

question

Zo ja, leg het even uit, want het lijkt er veel op.

Zo nee, dan sluiten we dit topic en gaan we verder in het andere.

Tijdens de zomervakantie schrijfmeters maken in De scribbe? Lees er meer over op deze pagina.

GeeWee
Laatst aanwezig: 1 week 6 dagen geleden
Sinds: 13 Jan 2010
Berichten: 61

Misschien zou het wat inzichtelijker gemaakt moeten worden waar de prijs van een boek uit bestaat. Met een staafdiagram bijvoorbeeld. En dat je dan laat zien welk percentage naar de boekhandel gaat, welk naar het centraal boekhuis, welk naar de drukker, naar de uitgever, de schrijver, de agenten, de beurzen....
Dan zou je moeten laten zien waar de prijs van een boek dat in eigen beheer is uitgegeven uit bestaat. Ook met een staafdiagram natuurlijk.
Ik heb soms het gevoel dat je als schrijver van een boek dat in eigen beheer is uitgegeven niet verdient aan je kwaliteiten als schrijver van het boek, maar als marketing mensje.

En dan de recensenten. Veel recensenten (bijvoorbeeld Jaapleest) willen niet dat je een boek dat in eigen beheer is uitgegeven naar ze opstuurt. Op deze manier komen er nauwelijks eerlijke recensies van boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven. Je kunt niet meedoen aan veel wedstrijden want: je boek moet dan via het Centraal Boekhuis geleverd kunnen worden. (Ze hebben veel macht, is er eigenlijk een concurrent?). Eigenlijk zouden er recensenten moeten komen die boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven op een eerlijke manier recenseren. Dus dat ze qua kwaliteit vergeleken worden met boeken die via het reguliere circuit uitkomen. Zijn er eigenlijk al recensenten die dit al doen? Dit zou het publiek moeten weten.

ik heb mijn eigen boek: Stella en haar eigenwegzand bewust in eigen beheer uitgegeven omdat het inhoudelijk gaat over een meisje dat vanwege een beperking haar eigen weg moet zoeken. citaat: 'Dat was wel heel zwaar werk, maar Stella was heel sterk.' Ik kan deze zin op mezelf toepassen in het hele traject. De reacties die ik krijg zijn opvallend: Als mensen het boek ingekeken hebben zijn ze bijna allemaal meteen verrast door de kwaliteit. ('Een moeder? Die zo iets moois kan maken? In eigen beheer? Waarom ben je hiermee niet naar een uitgever gegaan?) Maar de prijs: 12,95 snappen ze niet. Hoezo? Kinderboeken zijn toch nooit duurder dan 10 euro? En als ik zeg dat ze het boek bij mij kunnen bestellen omdat ze gewoon bij mij op zolder staan zeggen ze vaak: 'Nee joh, ben je gek. Ik ga wel naar bol.com of naar de boekhandel, dat is voor jou veel gemakkelijker.' Er is zoveel onbekend bij het publiek.

Ik sprak Milja Praagman (ze woont bij ons in het dorp) van het boek 'nog 100 nachtjes slapen'. Ze zei dat het al moeilijk genoeg is om een boek via een uitgever goed te laten verkopen, laat staan een boek dat je in eigen beheer uitgeeft. Bij een uitgever werken mensen die verstand hebben van marketing en de (eeuwenoude) lijntjes hebben met de boekhandels. Je komt er gewoon niet tussen. Ze was al erg verbaasd dat ik van mijn boekje in twee maanden tijd bijna 60 exemplaren had verkocht. Ze gaf me de tip om toch alsnog naar een uitgever te stappen. Maar vanwege de inhoud van het boekje wil ik dat niet doen.

Ik vraag me af hoeveel werk schrijvers hebben om hun boek aan de man te brengen (regulier en via eigen beheer) en of we misschien een andere manier moeten zoeken om onze gedachten, ideeën en fantasie kunnen uiten naar anderen toe. (Buiten het Kapitaal om....hahaha)

Als er iemand is die de lijstjes zou kunnen berekenen en zou kunnen publiceren zou ik het direct overal promoten. Mij ontbreekt het reken-gen.

Victoria Jong
Laatst aanwezig: 2 jaren 40 weken geleden
Sinds: 24 Jul 2012
Berichten: 405

Tussen de boeken die in eigen beheer worden uitgegeven zitten inderdaad wel pareltjes. Het argument dat die anders wel door een reguliere uitgever eruit zouden gepikt zijn klopt niet helemaal. Sommige mensen willen hun boek gewoon niet via een reguliere uitgever uitgeven wellicht met een goede reden.

Maar reguliere uitgevers krijgen zoveel manuscripten binnen dat ze altijd de voorkeur geven aan gekende namen om hun fondsen op te vullen omdat ze daar zekerheid hebben voor de verkoop. Wanneer ze dan nog enkele plaatsjes vrij hebben in hun fonds moeten zij in die grote stapel manuscripeten van onbekende schrijvers op zoek gaan naar iets wat ze zien zitten. Dat is een gigantisch werk. En dan ben je een lotje in de loterij. Als ze tien goede manuscripten hebben voor twee plaatsen die ze over hebben, tja, dan is het pech voor degene die er niet bij zijn. Volgende keer beter.

Ook bij een reguliere uitgever moet je als schrijver je eigen boek grondig promoten, anders verkoopt het ook niet goed.

willemjansen
Laatst aanwezig: 6 jaren 18 weken geleden
Sinds: 28 Aug 2006
Berichten: 150

@Therese,

In weze niet, maar http://www.schrijvenonline.org/forum/alleen-voor-l...
loopt daar niet. Hopelijk lukt het hier wel.

Dus het topic daar, in alleen voor leden, mag weg.

Dank voor de reacties. Het moet toch wel te doen zijn om wat goeie eigenbeheer boeken te vinden?
De schrijvers er van zouden zich enkel maar hier hoeven te melden. Bijvoorbeeld.
Het gaat mij ook niet om die boeken wel aan de man te krijgen, maar laten zien dat niet alle eigenbeheer boeken per definitie slecht zijn.

Peregrine
Laatst aanwezig: 13 weken 1 dag geleden
Sinds: 31 Jul 2009
Berichten: 612
willemjansen schreef:

Het moet toch wel te doen zijn om wat goeie eigenbeheer boeken te vinden?
De schrijvers er van zouden zich enkel maar hier hoeven te melden. Bijvoorbeeld.

Vindt niet iedere schrijver zijn eigen boek goed? wink

willemjansen
Laatst aanwezig: 6 jaren 18 weken geleden
Sinds: 28 Aug 2006
Berichten: 150

Ja natuurlijk, maar in je achterhoofd weet je natuurlijk ook wel dat er betere zijn. En als je goed nadenkt heel veel betere.

Peregrine
Laatst aanwezig: 13 weken 1 dag geleden
Sinds: 31 Jul 2009
Berichten: 612

Wat ik eigenlijk bedoel, is dat je van je eigen werk tegen iedereen zegt dat het goed is, eigen beheer of niet. Het is dus geen betrouwbare graadmeter om te bepalen of een (eigen beheer) boek goed is. Daarvoor moeten onafhankelijke lezers hun beoordeling geven.

willemjansen
Laatst aanwezig: 6 jaren 18 weken geleden
Sinds: 28 Aug 2006
Berichten: 150

Ik denk dat je zelf heel goed kunt bepalen waar je boek staat tussen de wereldliteratuurboeken.
Maar inderdaad recensies van andere helpen je daarbij.
Dus heb ik ook 'bewijzen' van derden nodig waaruit blijkt dat jouw eigenbeheer boek de moeite waard is.

willemjansen
Laatst aanwezig: 6 jaren 18 weken geleden
Sinds: 28 Aug 2006
Berichten: 150

@geewee
antwoord komt

Peregrine
Laatst aanwezig: 13 weken 1 dag geleden
Sinds: 31 Jul 2009
Berichten: 612

Maar je geeft toch alleen een boek uit als je zeker weet dat het goed genoeg is? Dat je beseft dat er betere boeken op de markt zijn, oké, maar of je daardoor kunt bepalen waar jouw eigen boek staat lijkt mij in dit geval dus niet relevant. Want je boek is wel of niet goed genoeg voor uitgave, daar zit niets tussenin. Als jij vindt dat er nog verbeteringen aan jouw werk te maken zijn, dan geef je het toch nog niet uit? Dat je daarna nóg beter werk wilt leveren is van een heel andere orde.

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132

Het werkt alleen als een vrij onafhankelijke kritische geest een "in eigen beheer" boek in handen krijgt, het leest en in zijn brede (literaire) netwerk zijn enthousiasme erover bekend maakt. Dan kun je spreken van een goed boek. Van schrijvers, hun vrienden en mensen die nul verstand hebben van literatuur kun je niet aannemen dat hun mening over een boek doorslaggevend is voor een goede schifting.

Het probleem is dat niemand in de ongelooflijke boekenberg die uit POD/eigen beheer komt wil gaan graven om de parels tussen de bagger de zoeken. Daar heb je meer dan een dagtaak aan, en de hoeveelheid bagger maakt het geen prettig karwei.
Daarom zal de schrijver zelf op zoek moeten naar een kruiwagen die zijn boek aan een breder publiek kan voorstellen, iemand die het netwerk heeft, en die bekend is als kritisch en eerlijk. Die dus geen bagger gaat promoten.
Het vinden van zo iemand wordt moeilijker als je het hebt over "die verwaande, vooringenomen literatuur critici, die hun neus ophalen alleen al bij het woord eigenbeheer". Die verwaande gasten zullen hun neus niet ophalen voor een goed boek, hoe het ook is uitgegeven. Het probleem is dat er zeer, zeer zelden via eigen beheer iets goeds wordt uitgegeven.

Tot dusver zijn alle aanbevelingen van POD/eigen beheer auteurs bij mij gesneuveld op de pagina waar een stukje uit het boek is te lezen. De kwaliteit daarvan is dermate slecht, dat het geen zin heeft het boek te kopen en verder te lezen. Het allergrootste probleem is dat een goede redacteur ontbreekt.
Wat dat betreft zouden redacteuren een sleutelrol kunnen spelen: als een bekende en goede redacteur je tekst verzorgt, en dus de inhoud kent, zou die binnen de boekenwereld kunnen helpen als kruiwagen. Het kernprobleem is echter dat een goede redacteur duur is, en investeren in je bedrijf als schrijver, dat willen eigenbeheer schrijvers over het algemeen zo min mogelijk.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 6 uren 54 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5907
willemjansen schreef:

@Therese,

In weze niet, maar http://www.schrijvenonline.org/forum/alleen-voor-l...
loopt daar niet. Hopelijk lukt het hier wel.

Dus het topic daar, in alleen voor leden, mag weg.

Dank voor de reacties. Het moet toch wel te doen zijn om wat goeie eigenbeheer boeken te vinden?
De schrijvers er van zouden zich enkel maar hier hoeven te melden. Bijvoorbeeld.
Het gaat mij ook niet om die boeken wel aan de man te krijgen, maar laten zien dat niet alle eigenbeheer boeken per definitie slecht zijn.

Ik zal dat andere topic voor deze ene keer sluiten, maar het is niet de bedoeling om een nieuw topic te openen over eenzelfde onderwerp - ook niet als het niet loopt.

Dus dat doen we geen tweede keer. Dat geldt voor iedereen.

Je kunt overigens zelf een topic verplaatsen naar een ander forum.

Tijdens de zomervakantie schrijfmeters maken in De scribbe? Lees er meer over op deze pagina.

Archeryangel
Laatst aanwezig: 5 jaren 17 weken geleden
Sinds: 5 Jan 2010
Berichten: 167

Ik ben geen recensent, maar als lezer kan ik wel het volgende zeggen:
Ik weet best dat er ook wel goede boeken in eigen beheer kunnen worden uitgegeven, net zoals ik niet alles wat van een uitgever komt goed vind.
Maar, ik heb geen zin om eerst veel slecht geschreven boeken door te spitten om dat ene pareltje te vinden. Ik hoef geen boeken te lezen van een blogger die zijn fanfiction verhaal uitgeeft of een jochie dat op weg is geholpen door zijn ouders, die in de uitgeefwereld werken.

Hekate
Laatst aanwezig: 2 jaren 44 weken geleden
Sinds: 10 Jun 2010
Berichten: 3001

Er zijn natuurlijk ook gevallen van eigen beheer-boeken die zijn opgepikt door een uitgever en later regulier heruitgegeven. Ik denk aan Valse Salie van Roos Boum (als ik me niet vergis) en aan boeken van Adrian Stone en Jack Lance (geen POD, maar wel in eigen beheer uitgegeven), maar er zijn er misschien nog meer te vinden.

All that we see or seem, is but a dream within a dream (E.A. Poe)

Op zoek naar proeflezers? Neem een kijkje bij De Leesproeverij.

willemjansen
Laatst aanwezig: 6 jaren 18 weken geleden
Sinds: 28 Aug 2006
Berichten: 150

Ik zit hier niet te wachten op vooroordelen danwel generalisaties betreffende het eigenbeheerboek; die heb ik al zo vaak gehoord.

Met dit topic wil ik dus geen discussie openen over de vraag of eigenbeheer boeken wat voorstellen. Voor mij doen ze dat namelijk wel. Elk boek heeft bestaansrecht.

Ik probeer enkel de pareltjes uit de zelfuitgeefberg te vinden. Wie wil mij daarbij helpen? Of heeft ooit eens zo'n parel gevonden.

Afgeleid daarvan gaat dit topic ook niet over wat nou een pareltje is. Dat zien we later dan wel weer.

Als aspirant schrijvers onder elkaar kunnen we elkaar toch wel verder helpen?

willemjansen
Laatst aanwezig: 6 jaren 18 weken geleden
Sinds: 28 Aug 2006
Berichten: 150

@schlimazik

Vooroordeel van een gerenommeerde recensent over een eigenbeheer boek:
http://recensieweb.nl/recensie/ontevreden-mannen-i...

en hoe het ook kan (zelfde boek):

http://eerder.meandermagazine.net/recensiesproza/r...

(ja te weinig redactie gepleegd)

schlimazlnik
Laatst aanwezig: 5 jaren 37 weken geleden
Sinds: 14 Aug 2010
Berichten: 4132
willemjansen schreef:

@schlimazik

Vooroordeel van een gerenommeerde recensent over een eigenbeheer boek:
http://recensieweb.nl/recensie/ontevreden-mannen-i...

en hoe het ook kan (zelfde boek):

http://eerder.meandermagazine.net/recensiesproza/r...

(ja te weinig redactie gepleegd)

Wat een manier om je eigen boek weer eens onder de aandacht te brengen.

Laten we zeggen dat de gerenommeerde recensent (iemand die er blijkbaar voor heeft gestudeerd) erg open is en over het algemeen neutraal is in zijn recensie. Pas aan het einde komt de aap uit de mouw: de uitwerking is slecht, waardoor de auteur de door hemzelf op de achterflap opgeroepen verwachtingen niet waar weet te maken. Of: een interessant boek, als je niet op de uitwerking let.

De ander is meer een nobody, een "leraar Nederlands" die grotendeels de flaptekst herhaalt. Hij vindt drie van de vijf verhalen de moeite waard, maar onderbouwt dit niet. Wel geeft ook hij aan dat de uitwerking niet goed is: een goede redactie ontbreekt.

Daan geeft veel beter weer, met argumenten en voorbeelden, wat er van de verhalen is te verwachten. Maar in essentie onderstrepen Daan en Joop allebei dat het voor een bepaalde doelgroep best aardig is, maar dat door gebrek aan redactie de lezer voor onaangename verrassingen kan komen te staan als het gaat om kwaliteit.
Daan hangt dat op aan "in eigen beheer", Joop laat de oorzaak in het midden. Joops opmerking over ontbreken van goede redactie zal iedere benieuwde lezer naar de naam van de uitgever trekken: wie produceert zulke slechte teksten? Om dan weer uit te komen op het feit dat "in eigen beheer" opnieuw heeft bewezen niet te deugen.

Ik ken geen "in eigen beheer" schrijvers die wel goede teksten afleveren, behalve Jack Lance. Maar die heeft bepaalde boeken ook heruitgebracht, na ze opnieuw te hebben geredigeerd.

<-- Ze willen er een smiley bij. Bij dezen.
Ik jureer bij de SF-schrijfwedstrijd Trek Sagae 2013.

Angus
Laatst aanwezig: 1 jaar 16 weken geleden
Sinds: 19 Mei 2012
Berichten: 3286
willemjansen schreef:

Afgeleid daarvan gaat dit topic ook niet over wat nou een pareltje is. Dat zien we later dan wel weer.

Dat lijkt me persoonlijk dus wel een voorwaarde; zo'n definitie.
Anders krijg je namelijk vooral veel pareltjes van herkenning (waar op zich niks mis mee is).
Voor echte parels bestaan ook normen, qua waarde en gewildheid. Ook die waarde en gewildheid zijn afhankelijk van bijvoorbeeld de tijdgeest.
Wat verwijt je critici, als je zelf niet met een definitie komt?

Ik heb (uiteraard) niks tegen mensen die in eigen beheer uitgeven, maar ik deel de mening van Schlimazlnik. Bij veel van de presentaties en bijbehorende gelinkte sites zie ik toch met meer dan enige regelmaat storende fouten of botweg minder goed geschreven teksten.
Dat geeft niet. Zolang je maar beseft dat je met een hobby bezig bent.
Maar om critici erop af te gaan rekenen als ze dat uitlichten?

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 6 uren 54 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5907

Willemjansen, het was beter geweest dat je in # 17 een ander eigenbeheerboek dan je eigen als voorbeeld had genomen.

Ik krijg nu het idee dat je vooral je eigen boek onder de aandacht wilt brengen. Dat is je in http://www.schrijvenonline.org/forum/alleen-voor-l... kennelijk niet gelukt, en daarom probeer je het opnieuw, in een nieuw geopend topic.

Ik vind dat vervelend, want ik was coulant door dit topic open te houden, terwijl het in feite tegen de regels is.

willemjansen schreef:

Ik probeer enkel de pareltjes uit de zelfuitgeefberg te vinden. Wie wil mij daarbij helpen? Of heeft ooit eens zo'n parel gevonden.

Afgeleid daarvan gaat dit topic ook niet over wat nou een pareltje is. Dat zien we later dan wel weer.

Als je pareltjes wilt vinden, zul je moeten weten wat een pareltje is. Dus een definitie hoort daarbij.

Wat is precies je bedoeling met dit topic, willemjansen? Wanneer ik het idee krijg dat het je in essentie om je eigen boek(en) te doen is, gaat het alsnog dicht.

Tijdens de zomervakantie schrijfmeters maken in De scribbe? Lees er meer over op deze pagina.

willemjansen
Laatst aanwezig: 6 jaren 18 weken geleden
Sinds: 28 Aug 2006
Berichten: 150

Nog maar een keer:

Er worden vele boeken zelfuitgegeven; we zijn het er over eens dat de meeste niet de moeite waard zijn,

WELKE ZIJN VOLGENS JULLIE WEL DE MOEITE WAARD?

Geef mij titels, dat is alles wat ik wil; ik bepaal dan wel of het wat is of niet.

Tja
Laatst aanwezig: 1 dag 5 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Wat wil je daar dan mee?

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

parrot
Laatst aanwezig: 24 weken 3 dagen geleden
Sinds: 1 Sep 2009
Berichten: 644

Was er niet een wedstrijd, waarbij je eigen beheer/pod boeken kon insturen? Weet niet direct meer welke.

Https:/www.inekefritz.com

Tja
Laatst aanwezig: 1 dag 5 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

FM. Maar dan moet je boek volgens mij daar wel uitgegeven zijn. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze een boek van een andere pod laten winnen.Misschien is er ook nog een andere wedstrijd, maar dat weet ik niet.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Gandalfgrijs
Laatst aanwezig: 2 jaren 2 weken geleden
Sinds: 16 Apr 2012
Berichten: 273

Was er niet de gouden meeuw? Of bedoel je die, Tja? Weet eigenlijk niet wie hem organiseert. Zou je even op moeten googlen.

Life isn't waiting for the storm to pass.
It's learning how to dance in the rain.

Hekate
Laatst aanwezig: 2 jaren 44 weken geleden
Sinds: 10 Jun 2010
Berichten: 3001
parrot schreef:

Was er niet een wedstrijd, waarbij je eigen beheer/pod boeken kon insturen? Weet niet direct meer welke.

De Gouden Meeuw: http://creatiefschrijven.be/index.php?onderdeel=5209

All that we see or seem, is but a dream within a dream (E.A. Poe)

Op zoek naar proeflezers? Neem een kijkje bij De Leesproeverij.

Tja
Laatst aanwezig: 1 dag 5 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

2013 zie ik er niet bij staan. Te vroeg waarschijnlijk. Nog steeds begrijp ik niet wat Willem wil.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 6 uren 54 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5907
willemjansen schreef:

Nog maar een keer:

Er worden vele boeken zelfuitgegeven; we zijn het er over eens dat de meeste niet de moeite waard zijn,

WELKE ZIJN VOLGENS JULLIE WEL DE MOEITE WAARD?

Geef mij titels, dat is alles wat ik wil; ik bepaal dan wel of het wat is of niet.

Ik vroeg je om de precieze bedoeling.

Waarom vraag je titels van eigenbeheerboeken van de forummers? Wat wil je ermee?

Tijdens de zomervakantie schrijfmeters maken in De scribbe? Lees er meer over op deze pagina.

Hekate
Laatst aanwezig: 2 jaren 44 weken geleden
Sinds: 10 Jun 2010
Berichten: 3001

Ik geloof dat alleen Willem dat begrijpt. Maar als hij kwaliteitvolle eigen beheer-boeken zoekt, dan zou hij bij de winnaars van de Gouden Meeuw toch aan het juiste adres moeten zijn, lijkt me in ieder geval een betrouwbaarder "keurmerk" dan schrijvers die hun eigen boek een pareltje vinden.

De uitreiking vindt plaats tijdens de boekenbeurs in november als ik me niet vergis, dus inderdaad wat te vroeg voor 2013.

All that we see or seem, is but a dream within a dream (E.A. Poe)

Op zoek naar proeflezers? Neem een kijkje bij De Leesproeverij.

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 6 uren 54 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5907
Hekate schreef:

Ik geloof dat alleen Willem dat begrijpt.

Kan zijn, maar Willem moet open kaart spelen met zijn bedoelingen.

Tijdens de zomervakantie schrijfmeters maken in De scribbe? Lees er meer over op deze pagina.

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee