Start » Schrijftips » 5 grote uitgeverijen van kinderboeken

5 grote uitgeverijen van kinderboeken

11 Oktober 2018

uitgeverij kinderboekDe Kinderboekenweek is in volle gang. Ben je toevallig bezig met het schrijven van een kinderboek en zoek je een uitgever? In dit artikel staan zes grote uitgeverijen van kinderboeken op een rijtje, met daarbij wat voor soort boeken zij uitgeven.

Kluitman

Uitgeverij Kluitman is een van de oudste uitgeverijen van kinderboeken in Nederland. Kluitman bracht onder andere de klassiekers over Dik Trom, Pietje Bell en Kruimeltje uit. Tegenwoordig worden bij de uitgeverij veel AVI-boeken uitgebracht: boeken speciaal geschreven op verschillende leesniveaus. Schrijf je graag over paarden? Kluitman maakt diverse series over deze dieren en heeft een speciale categorie aangemaakt op de website.
www.kluitman.nl

De Fontein

Uitgeverij De Fontein richt zich op boeken voor de allerkleinsten tot 18-jarigen. De Fontein bracht onder andere de populaire series Het leven van een Loser en Dagboek van een Muts uit. Ook de boeken van Roald Dahl worden uitgegeven door deze uitgeverij. Bij De Fontein kun je terecht met prentenboeken, informatieve boeken, grappige boeken, serieuze boeken, thrillers en graphic novels.
www.uitgeverijdefontein.nl/kinderboeken

Leopold

Leopold werd opgericht in 1923 en werd zeer succesvol. Grote namen in de wereld van de kinderboeken lieten hun boek door hen uitbrengen, denk aan Paul van Loon, Tonke Dragt en Max Velthuijs. Ook de boeken over Woezel & Pip zijn verschenen bij deze uitgeverij. Heb jij een manuscript klaarliggen dat valt onder het genre avontuur, dieren, fantasie, jongensboeken, humor, oorlogsboeken of spanning/griezelen? Dan kun je erover nadenken het op te sturen naar Leopold. Daarnaast geeft de uitgeverij kinderboeken uit binnen de thema’s kunst, sport en paarden.
www.leopold.nl

Ploegsma

De Kinderboekenweek hebben we te danken aan meneer Brinkman, de persoon die, samen met meneer Lankamp, uitgeverij Ploegsma overnam van de oorspronkelijke eigenaar meneer Ploegsma. De uitgeverij valt onder hetzelfde bedrijf als uitgeverij Leopold. Ook bij Ploegsma kun je terecht met boeken in de genres fantasie, humor, oorlog en spanning, maar ze geven er ook sprookjesboeken, gezinsboeken, hobby- en knutselboeken, en boeken over reizen en de puberteit uit.
www.ploegsma.nl

Lemniscaat

Uitgeverij Lemniscaat heeft een grote hoeveelheid prachtige prentenboeken uitgegeven. Heb je volgens jou een goed non-fictie kinderboek geschreven? Ook dan ben je wellicht aan het goede adres bij Lemniscaat. Verder richt de uitgeverij zich op vrolijke kinder- en jeugdboeken, Young Adult en maatschappelijke non-fictie en filosofie voor volwassenen.
www.lemniscaat.nl

« terug naar het overzicht van schrijftips

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Hoe Roald Dahl een succesvolle kinderboekenschrijver werd
- Schrijven over je kinderen, deze 4 moeders deden het
- De gereedschapskist van de schrijver – schrijven voor kinderen
- Kinderboekenschrijvers geven kinderen een boost
- 5 tips om kinderen te laten schrijven


  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!