Afbeelding

Schrijven over je kinderen, deze 4 moeders deden het

Dit is het boek voor ouders met een leven

 De grappige en verterende dingen die je kinderen doen. Als moeder heb je genoeg stof om over te schrijven. Ook, of misschien wel juist, als het niet zo goed gaat. Denk je ook vaak, ik zou er een boek over kunnen schrijven? Deze 4 moeders deden het.

Barbara van Erp en Femke Sterken - Dit is het boek voor ouders met een leven

 Barbara van Erp en Femke Sterken schrijven op hun blog me-to-we over moederschap. Alleen dan zonder de roze wolk, maar hoe het echt is. Natuurlijk is houden ze zielsveel van hun kinderen, maar het moederschap is ook loeizwaar. Femke: ‘Het ouderschap is als de hel en de hemel in twee kamers naast elkaar waartussen je constant heen en weer rent.' Het blog is inmiddels behoorlijk populair en nu is er dus ook het boek voor ouders met een leven.

José Thijssen en haar dochter Mara – Tweestrijd

Deze moeder schreef samen met haar dochter een boek. Tweestrijd gaat over de worsteling van Mara tegen de eetstoornis Anorexia en de hel die dat betekende voor José. Ze stond machteloos en maakte zich voortdurend zorgen over haar dochter. Het tweetal schreef een boek over hun ervaringen.  

Tweestrijd  

Loes van der List en haar moeder Floor – Hartstikke hoogbegaafd

 Andersom kan het ook. De 14-jarige Loes schreef samen met haar moeder een boek over hoofdbegaafdheid. Op haar zevende bleek dat Loes, met een IQ van 130, hoogbegaafd was. In groep 8 schreef ze een werkstuk over hoogbegaafdheid en dit werd via de website van de school opgepikt door een uitgeverij, die haar vroeg een boek te schrijven. Samen met haar moeder, en met hulp van andere familieleden, schreef ze Hartstikke Hoogbegaafd.

Hartstikke Hoogbegaafd

Uitgeven