Afbeelding

Bron Pixabay

4 schrijfwedstrijden waar je in juni nog aan kan meedoen

schrijfwedstrijd meedoenWe zijn alweer halverwege juni, maar er zijn deze maand nog meer dan genoeg schrijfwedstrijden waar je aan kan meedoen. Heb jij wat schrijftijd over en wil je kans maken op mooie prijs? Kies dan een of meerdere schrijfwedstrijden uit dit lijstje en geef jezelf de komende twee weken een leuke schrijfuitdaging!

Stadsgedichtenwedstrijd 2018

Stadsdichters in spé kunnen meedoen aan de Stadsgedichtenwedstrijd 2018. Stichting Poëtikos organiseert in samenwerking met uitgeverij Kontrast te Oosterbeek de Stadsgedichtenwedstrijd. Deelnemen kan door maximaal drie niet eerder gepubliceerde gedichten in te zenden van maximaal 35 regels. Deze moeten gaan over de bewoonde omgeving: een stad, dorp of buurt. De gekozen plaats en/of de beleving daarvan moet centraal staan in het gedicht. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Stadsdichtersdag op zaterdag 1 september in het Agora Theater in Lelystad. Aan de eerste prijs is een bedrag van € 500,- verbonden, aan tweede prijs € 250,- en aan de derde prijs € 100,-.Deelnamekosten bedragen € 15,- per gedicht.

Deadline: 18 juni 2018
Meer informatiehttps://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/142381

Schrijfwedstrijd Uitgeverij Ploegsma

Uitgeverij Ploegsma is op zoek naar een nieuwe auteur voor spannende kinderboekenserie voor kinderen van 9-12 jaar. Hoofdprijs van deze schrijfwedstrijd is dan ook een contract voor de uitgave van het eerste boek (met een voorschot van € 1250, (€ 500 bij ondertekening contract, € 750 bij inlevering manuscript). De tweede prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500. De derde prijs is een boekenpakket t.w.v. € 250.
Om deel te nemen stuur je het volgende in:
• Een opzet voor de serie: setting, hoofdpersonen, het soort zaken waar de hoofdpersonen mee te maken (kunnen) krijgen;
• Een synopsis van het eerste deel;
• De eerste 5000 woorden van het manuscript van het eerste deel.

Deadline: 30 juni 2018
Meer informatiehttps://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/142530

#Fandom Fanfiction Schrijfwedstrijd [Luitingh-Sijthoff x Sweek]

Luitingh-Sijthoff en Sweek dagen je uit om je favoriete boek te voorzien van een alternatief einde. Schrijf een kort verhaal van maximaal 5.000 woorden met het volgende thema: 'Je zit middenin jouw favoriete boek, film of tv-serie en je hebt de mogelijkheid de gebeurtenissen te beïnvloeden waardoor het verhaal anders verloopt of eindigt..' Alle fanfiction over films, series en boeken is toegestaan. Je kunt o.a. feedback op je verhaal winnen en kaartjes voor Castlefest. Durf jij het avontuur aan?

Deadline: 30 juni 2018
Meer informatie: https://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/142585

Gedichtenwedstrijd Wijsheid

Het Willemsfonds Tongeren organiseert voor de eerste keer een poëziewedstrijd. Het thema van de wedstrijd is "wijsheid", verwijzend naar de uil in het logo van het Willemsfonds.cDe wedstrijd staat open voor deelnemers die op 1 januari 2018 zestien jaar of ouder zijn. 

Elke deelnemer stuurt één (1) gedicht in dat niet eerder werd gepubliceerd, noch op internet noch in gedrukte vorm. Het ingestuurde gedicht mag niet eerder bekroond, geselecteerd of genomineerd zijn in andere wedstrijden. Door deel te nemen verklaart de inzender zich akkoord met het wedstrijdreglement.

Deadline: 30 juni 2018
Meer informatie: hier

Uitgeven