Afbeelding

Beeld Pexels

De 5 leukste schrijfwedstrijden van maart

De 5 leukste schrijfwedstrijden van maart.Kun jij je pen niet meer neerleggen, of ben je iemand die een duwtje in de rug nodig heeft wanneer het over schrijven gaat? Noteer dan de leukste schrijfwedstrijden van maart in je agenda.

Europese Flash Fiction schrijfwedstrijd

‘Te koop: babyschoenen, nog nooit gedragen.’ Het citaat van Hemingway is wellicht het beroemdste voorbeeld van flash fiction: een verhaal met weinig woorden dat veel vertelt. Doe mee aan de Flash Fiction Contest van de European Association of Creative Writing Programmes, een Europese schrijfwedstrijd, waarbij je kans maakt op de geldprijs van 600 euro. Schrijf een flash fiction verhaal van maximaal 100 woorden dat zich afspeelt in Europa. Het thema is vrij om in te vullen. Schrijf een serieus, opmerkelijk of grappig verhaal.

Deadline: 1 maart 2018
Meer informatie: https://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/141371

Het rode oor

Seks betekent voor iedereen is anders. Bij schrijfwedstrijd ‘Het rode oor’ van deBuren en Stichting Nieuwe Helden schrijf je een erotisch kortverhaal om naar te luisteren. Je opwindende verhaal bestaat uit maximaal 800 woorden. Seks mag, maar hoeft niet. Verder maakt Stichting Nieuwe Helden plannen om na de wedstrijd met de mooiste verhalen een erotische geluidsinstallatie te creëren die op festivals in Nederland en Vlaanderen in de loop van 2018 en 2019 te zien zullen zijn.

Deadline: 7 maart 2018
Meer informatie: https://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/141396

Schrijven over de natuur

Een schrijfwedstrijd voor volwassenen tijdens de Boekenweek van 2018 georganiseerd door Veldhoven Schrijft!. Schrijf een verhaal van maximaal 1200 woorden dat past binnen de categorie ‘Nederlandse Natuur’. Hoe je hier invulling aan geeft, staat je vrij.

Deze Boekenweek staat in teken van natuur. Leo Vroman schreef hierover in de gedichtencyclus ‘Wieltjes en wieltjes’. Zijn dichtregel ‘En toch is alles wat we doen natuur’ het motto bij het thema. Natuur is zoveel meer dan alleen de natuur zelf. Denk aan natuurrampen, avonturen, dieren, maar ook aan de invloed van de mens op de natuur of andersom.

Deadline: 4 maart 2018
Meer informatie: https://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/141509

Het mooiste dierenverhaal

De bekende digitale dierenkant ’t Lopend Vuurtje bestaat in maart precies één jaar. In de dierkrant schrijven dieren over hun leven. Of het nu een kat of een vogel is. Want: we zijn er voor iedereen, ongeacht wat voor dier je bent. Dus de dierenkrant is er ook voor mensen. Zij zijn immers zoogdieren.
Schrijf je mooiste dierenverhaal en doe mee. Het verhaal moet positief zijn en het liefst waargebeurd zijn. Zo kun je iets over je huisdier schrijven. Het verhaal bevat minimaal 300 en maximaal 500 woorden. De jury bestaat uit Huiskater Bert en Djoeke Poes. Mocht je verhaal niet over katten gaan, wees gerust, de jury zal hem als dierenliefhebber gewoon lezen.

Deadline: 15 maart 2018
Meer informatie: https://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/141762

Voorleesverhalen voor kinderen

Herinner je dat moment nog waarop je onder de dekens kroop en je moeder je lievelingsboek opensloeg? Spannende verhalen vol enge wezens en mooie prinsessen werden er voorgelezen. Wil jij ook een voorleesverhaal schrijven? Doe dan mee en wie weet ben jij de volgende Annie M.G. Schmidt. Schrijf een leuk verhaal van tussen de 600 en 900 woorden voor jonge kinderen. De leukste avonturen zullen in de Voorleestuin gepubliceerd worden. Dit is een site die vanaf 1 september live gaat. Elke dag zullen ze een nieuw kinderverhaal publiceren, waardoor er elke avond voorgelezen kan worden.

Deadline: 30 maart 2018
Meer informatie: https://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/138930

Kun je er geen genoeg van krijgen? Klik hier voor meer schrijfwedstrijden.

Door Nicolette Hendriks

Techniek