Afbeelding

Beeld Pexels

De 5 leukste Engelstalige schrijfwedstrijden van het voorjaar

De 5 leukste Engelstalige schrijfwedstrijden van het voorjaar.Doe je graag mee aan schrijfwedstrijden? Schrijf je het liefst in het Engels of wil je iets nieuws proberen? Dan is een Engelstalige schrijfwedstrijd iets voor jou. Kies er hier eentje uit die bij jou past.

De Exeter Factor

Deze schrijfwedstrijd is voor originele, ongepubliceerde korte verhalen over elk thema. Alle genres zijn toegestaan behalve kinderboeken. Schrijf een kort verhaal van maximaal 3.000 woorden. Met de eerste prijs kun je 500 dollar winnen. Het entreegeld bedraagt 6,- dollar.

Deadline: 28 februari 2018
Lees hier meer.

Stella Kupferberg Memorial Short Story Prize

De Stella Kupferberg Memorial Short Story Prize is een schrijfwedstrijd die gesponsord wordt door toneel- en radioserie ‘Selected Shorts’. Deze serie viert de kunst van het korte verhaal door sterren op toneel en scherm het werk te presenteren. Het wordt opgenomen voor de publieke radio in New York.

De ingezonden verhalen mogen over elk thema, zolang je verhaal maximaal 750 woorden heeft. Daarnaast is er, schrik niet, een entreeprijs van 25 dollar. Hoewel het bij ons niet voorkomt, is het bij Amerikaanse of Engelse schrijfwedstrijden normaal om entreegeld te betalen om mee te mogen doen met de schrijfwedstrijd.

Deadline: 1 maart 2018
Lees hier meer.

Annual Writing Competition

Writer’s Digest organiseert de schrijfwedstrijd ‘Annual writing competition’ waarbij opkomende schrijvers in het licht komen te staan ongeacht het genre waarin ze schrijven. Door mee te doen aan deze schrijfwedstrijd heb je kans dat je werk bekeken en beoordeeld wordt door editors en literaire agenten. 500 winnaars worden er gekozen waarvan de top zes winnaars met hun verhaal terecht komen in ‘Writer’s Digest Competition Collection’.

De categorieën waarin je kan meedoen, variëren van spiritueel schrijven tot het schrijven van een toneelstuk. Per categorie vallen er prijzen. De winnaar van de eerste prijs gaat naar huis met 5.000 dollar, een interview in Writer’s Digest (het tijdschrift), één-op-één aandacht van vier editors, een betaalde trip naar Writer’s Digest Conference en een jaarabonnement op Writer’s Digest Tutorials.

Deadline: 4 mei 2018
Lees hier meer.

Wilbur Smith Adventure Writing Prize

De Wilbur Smith Adventure Writing Prize is een prijs voor avontuurverhalen. Deze prijs valt in twee categorieën, namelijk een prijs voor het beste gepubliceerde avonturenverhaal en een prijs voor het beste ongepubliceerde avonturenmanuscript door een debutant. Let op: elke categorie heeft een andere deadline.

De winnaar van het beste gepubliceerde avonturenverhaal wint 15.000 dollar. En de winnaar van het best ongepubliceerde manuscript wint de Writer’s Adventure Research Award. Deze prijs bestaat uit de unieke kans om te gaan reizen voor je volgende avonturenverhaal. Hiervoor ontvang je 7.500 dollar. Daarnaast krijg je begeleiding van een van Wilbur Smith’s agenten.

Deadline: ongepubliceerd manuscript 12 maart 2018, gepubliceerde roman 30 april 2018
Lees hier meer.

Script schrijven

Schrijf een monoloog, kort verhaal, toneelstuk of luisterboek en doe mee aan deze schrijfwedstrijd. De 5 winnende scripts worden opgenomen en gratis geproduceerd in een studio waarbij gebruik wordt gemaakt van professionele acteurs. Het opgenomen verhaal wordt dan wereldwijd uitgezonden via de website en SoundCloud. Het entreegeld bedraagt 3,- dollar.

Deadline: 31 maart 2018
Lees hier meer.

Door Nicolette Hendriks