Afbeelding

Beeld Pexels

De 5 leukste schrijfwedstrijden van februari en maart

De 5 leukste schrijfwedstrijden van februari en maart.Kun jij je pen niet meer neerleggen, of ben je iemand die een duwtje in de rug nodig heeft wanneer het over schrijven gaat? Noteer dan de leukste schrijfwedstrijden van februari en maart in je agenda.

Gedichtenwedstrijd Ministerie van Liefde en Waardering

Het Ministerie van Liefde en Waardering bestond op 9 december 2017 twee jaar. Om dit te vieren organiseren ze een gedichtenwedstrijd waarin je in je gedicht je liefde voor de ander onder woorden brengt. Liefde is er overal, maar dit wordt niet altijd uitgesproken. Benoem de positieve kanten van de ander en laat zien waarom je hem of haar waardeert. Je gedicht moet op een A4 passen. Verder mag je drie gedichten per persoon insturen en kun je als prijs een heerlijke overnachting winnen.

Deadline: 10 februari 2018
Meer informatie: http://rickardesch.auteursblog.nl/artikel/1556

55 woorden, 55 verhalen

In de week van het Korte Verhaal worden er volop spannende, ontroerende of hilarische fictieverhalen geschreven van 55 woorden (inclusief de titel). 55 verhalen worden gebundeld tot een verhalenbundel. Dit boek wordt gesponsord door Stichting Biblionef, zodat kinderen overal ter wereld kunnen lezen. Maar het is natuurlijk niet makkelijk om een volledig verhaal te schrijven met zo weinig woorden. Weeg daarom elk woord dat je gebruikt. Heeft het woord geen betekenis of functie? Schrap het dan. Of zoals ze zeggen: schrijven is schrappen. Een mooie schrijfwedstrijd om hiermee te oefenen.

Deadline: 21 februari 2018
Meer informatie: https://www.schrijverspunt.nl/schrijfwedstrijden-met-een-deadline-in-februari-2018/10166-week-van-het-korte-verhaal-derde-editie-55-woorden

Europese Flash Fiction schrijfwedstrijd

Kom je uit Engeland, Zweden of zelfs Spanje? Bij deze schrijfwedstrijd maakt dat niet uit. Iedereen uit Europa mag meedoen. Schrijf een flash fiction-verhaal van precies 100 woorden dat zich afspeelt in Europa. Ga voor serieus, humor of iets bizars. Alles mag. De winnaar wint een trip naar Brussel voor de prijsuitreiking en een prijs van 600,- euro.

Deadline: 1 maart 2018
Meer informatie: https://eacwp.org/flash-fiction/

Babylons Interuniversitaire Literaire Prijs

Ben je een student in Nederland of Vlaanderen en schrijf je onwijs graag? Doe dan mee aan de eenenveertigste editie van deze schrijfwedstrijd. Vele studenten zijn je voorgegaan en hebben hun schrijfkunsten laten zien. Er zijn twee categorieën waar je uit mag kiezen: poëzie of proza. Je verhaal mag maximaal 3000 woorden bevatten. Kies je voor poëzie dan mag je drie gedichten inzenden. Houd je studentenpas maar in de aanslag (als bewijs) en schrijven maar.

Deadline: 25 maart 2018
Meer informatie: http://kringbabylon.be/literaireprijs/

Kun je er geen genoeg van krijgen? Klik hier voor meer schrijfwedstrijden.

Door Nicolette Hendriks

Techniek