Start » Nieuws » Jonge schrijver? Doe mee aan schrijfwedstrijd Write Now!

Jonge schrijver? Doe mee aan schrijfwedstrijd Write Now!

11 Januari 2018

Write Now! is zo onderhand de meest prestigieuze schrijfwedstrijd voor jongeren uit Nederland en Vlaanderen geworden. Het winnen van deze wedstrijd wordt vaak gezien als springplank voor literair succes. Tussen 10 januari en 3 april kun je jouw inzending opsturen.

Iedereen tussen de 15 en 24 jaar oud kan meedoen aan Write Now!. Alle genres en soorten teksten zijn welkom: verhalen, gedichten, columns, scenario's, songteksten, raps, enzovoorts. Je kunt jouw tekst insturen via writenow.nu, en tot aan de deadline op 3 april 2018 kun je je tekst op Sweek plaatsen voor feedback van medeschrijvers. 

Voorronden en finale

Na 3 april worden alle inzendingen ingedeeld voor regionale voorrondes, die in april/mei verspreid door Nederland en Vlaanderen zullen plaatsvinden. Win je een van deze voorronden, dan krijg je een plek in de finale die op 24 juni 2018 in Rotterdam plaatsvindt. Hier strijd je, met de winnaars uit andere regio's en een aantal tweede-/derdeprijswinnaars met een wildcard voor de hoofdprijs. 

Wat kun je winnen?

Dit jaar bestaat de hoofdprijs uit:

De prijs voor de tweede plek is een iPad en de derdeprijswinnaar ontvangt een boekenpakket. Allebei krijgen ze ook een coachingsgesprek en studiedag bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven cadeau om hun schrijftalent verder te ontwikkelen.

Springplank

Deelnemers en winnaars van Write Now! worden geregeld opgemerkt door landelijke uitgeverijen. De wedstrijd bracht auteurs voort als Maartje Wortel, Niña Weijers, Lize Spit en Kyrian Esser. Bekijk de Wall of Fame op writenow.nu voor een overzicht van alle succesvolle oud-winnaars.

Door Marije Catsburg

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Doe mee aan Write Now!
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- De 5 leukste schrijfwedstrijden van januari en februari
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice


Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Schrijven Magazine

Heel veel schrijftips natuurlijk! Maar wat nog meer?

Lees het hier!

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!