Afbeelding

De 5 leukste schrijfwedstrijden van januari en februari

De 5 leukste schrijfwedstrijden van januari en februariDe Schrijven Online-schrijfwedstrijd ‘Het kerstdiner’ was een grote hit in december. Heb je deze schrijfwedstrijd gemist? Wees niet getreurd. Er is nog genoeg te doen in de komende maanden. Hier vind je de leukste schrijfwedstrijden van januari en februari.

Jotie T’Hooft poëzieprijs

Deze poëziewedstrijd is in drie categorieën te delen (0 tot 14 jaar, 15 tot 18 jaar en 19+). Een thema is er niet, maar schrijven in de geest van Jotie T’Hooft kan in je voordeel werken. Elke deelnemer mag maximaal drie originele, Nederlandstalige, niet eerder gepubliceerde of bekroonde gedichten insturen. Er zijn geldprijzen (prijzenpot van 500 euro) en boekenbonnen te winnen. De tien beste gedichten per categorie worden in een bundel gepubliceerd.

Deadline: 25 januari 2018
Meer informatie: https://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/138067

Schrijfwedstrijd Het ogeltje

Ogeltje is op zoek naar nieuw schrijftalent. Kun jij goed schrijven? Laat je pen dan rollen over het papier. Schrijf een leuk en lief gedicht op rijm over een dier. Je mag zelf kiezen welk dier dit is. Het gedicht mag maximaal vijf coupletten hebben. Als je wint, wordt er een handgemaakte illustratie van je gedicht gemaakt die je in het groot thuisgestuurd krijgt. Deze schrijfwedstrijd is voor zowel kinderen als volwassenen.

Deadline: 30 januari 2018
Meer informatie: https://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/138969

Gorcumse literatuurprijs

De Gorcumse literatuurprijs wordt uitgeschreven in Nederland en Vlaanderen. Schrijf een gedicht over het thema DICHTBIJ óf over Gorcum en omgeving. Het gedicht mag niet langer zijn dan 30 regels.
Er is een geldbedrag van 150 euro te winnen voor zowel jongeren als volwassenen. Publicatie in het literair tijdschrift Schoon Schip is onderdeel van het prijzenpakket, evenals een presentatie van de winnende gedichten in het Woerkums literair café en op het Nederlandse dichterspodium.

Deadline: 31 januari 2018
Meer informatie: https://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/138025

Schrijfwedstrijd My2018

Na een geslaagde #my2017 komt nu de #my2018. We zitten alweer in het nieuwe jaar, wat betekent dat we terugkijken op afgelopen jaar en plannen maken voor het nieuwe jaar. Wat ga je doen? Wat wil je gaan bereiken? Maak van jouw overdenkingen een bijzonder verhaal door deze een fictief laagje te geven. Let op: je verhaal gaat niet over je goede voornemens. Het verhaal mag uit maximaal 5.000 woorden bestaan en in alle genres geschreven worden (poëzie, proza, fictie, non-fictie). De deelnemende talen zijn: Nederlands, Spaans, Portugees, Engels, Duits, Pools, Turks en Russisch. Het beste verhaal wereldwijd verdient 200 dollar, het beste verhaal per taal 50 dollar.

Deadline: 6 februari 2018
Meer informatie: https://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/141032

Schrijfwedstrijd Moon YA-contest

Heb jij een schrijversdroom en kan jij een meeslepend young adult-verhaal schrijven? Dan is dit je kans. Uitgeverij Moon en Sweek organiseren dé schrijfwedstrijd voor nieuw talent. De winnaar krijgt een uitgeefcontract bij de uitgeverij. Het verhaal moet minimaal 20.000 woorden bevatten (je verhaal hoeft nog niet af te zijn). Je verhaal plaats je op het gratis lees- en schrijfplatform Sweek met de tag #MoonYAcontest. Zo verzamel je je eerste fans en laat je aan de jury zien dat jouw verhaal geliefd is bij het publiek. Alle thema’s zijn welkom, of het nu fantasy of romantiek is.

Deadline: 28 februari 2018
Meer informatie: https://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/139073

Uitgeven

Techniek