Afbeelding

Beeld Pixabay

4 onmisbare schrijfcursussen voor een vliegende schrijfstart

4 onmisbare schrijfcursussen voor een vliegende schrijfstart Je weet dat je wilt schrijven. Je denkt dat je kunt schrijven. En nu heb je behoefte aan het zetje in de goede richting. Of misschien schrijf je al langer en wil je jouw kennis op dit gebied nog wat uitbreiden. Wij hebben een inspirerend stappenplan samengesteld met 4 onmisbare schrijfcursussen van de Schrijven Online Academie. Na deze online cursussen zul je perfect voorbereid zijn, alle beginnersfoutjes kunnen voorkomen en een vliegende start maken in je schrijfcarrière!

Stap 1: Ontdek je schrijftalent

Wil jij je schrijftalent prikkelen, je muze aanmoedigen en je schrijfproces verrijken? Dat kan in de cursus ‘Ontdekt je schrijftalent’. Alle onderwerpen komen langs. Van verbeelding tot drama, van proza tot poëzie, van dialogen tot research en van scènes tot schrijflogica. Aan het einde van de cursus heb je van alle kanten van het schrijfvak kunnen proeven en weet je precies waar je jouw talent het beste in kunt zetten. Deze schrijfcursus wordt gegeven door Jasmijn Kam. Zij is afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool met de eerste lichting studenten Creative Writing, werkt aan haar debuutroman en is regelmatig jurylid bij schrijfwedstrijden.

Meer informatie vind je hier.

Stap 2: Ontdek je eigen schrijfstijl

Wat is een schrijfstijl precies? Dat kun je hier uitzoeken. In de cursus ‘Ontdek je eigen stijl’ wordt ingegaan op verschillende stijlvariaties en effectieve stijlmiddelen. Maar het belangrijkste van deze cursus is natuurlijk leren hoe je jouw eigen stijl en stem kunt laten klinken. Wat is jouw stijl, en hoe kun je die verdiepen, verfraaien en versterken? Eisso Post is de docent van deze schrijfcursus. Hij is literatuurwetenschapper, schrijver en schrijfdocent.

Meer informatie vind je hier.

Stap 3: Verwerf belangrijke basiskennis

Schrijven moet je leren. En dat doe je in de cursus ‘Personages, conflict, perspectief’. Je leert dialogen te schrijven, spanning op te bouwen, personages goed uit werken en nog veel meer. Na afloop van deze schrijfcursus ben je in staat om een verhaal te schrijven zonder gehinderd te worden door een gebrek aan techniek. Hoe beter je deze specifieke vaardigheden van het schrijverschap beheerst, hoe meer vrijheid je hebt om het verhaal te schrijven dat je wilt. Deze cursus wordt gegeven door Frans Stüger. Hij is docent aan de Schrijversvakschool Amsterdam, heeft ruime ervaring met het begeleiden van schrijvers op afstand en heeft al meerdere romans en verhalen gepubliceerd.

Meer informatie vind je hier.

Stap 4: Breid je basiskennis uit

Veel beginnende schrijvers werken hun verhalen van a tot z uit, als een doorlopende vertelling. Meer ervaren schrijvers doen dat niet; ze werken van scène naar scène. Schrijfdocente Mirjam Boelsums heeft de cursus ‘Schrijven in scènes’ samengesteld om jou te laten zien hoe dit werkt. De kracht van scènes is volgens haar dat ze een gebeurtenis, een personage of een plotontwikkeling oproepen waaruit je als lezer zelf je conclusies trekt. De lezer hoort, voelt, ruikt en proeft daardoor wat er gaande is in het verhaal. Boelsums laat in vier uitgebreide lessen zien wat een scène is, hoe een scène werkt, en hoe je van scène naar scène schrijft. Mirjam Boelsums heeft 20 jaar ervaring als schrijfdocent. Behalve schrijver is zij socioloog en documentairemaker.

Meer informatie vind je hier.

Zit de online schrijfcursus die jij in gedachten hebt hier niet tussen? Hier kun je de rest van het aanbod van de Schrijven Online Academie vinden.

Service