Start » Schrijfwedstrijd » Stadsgedichtenwedstrijd Nederland en Vlaanderen 2018

Stadsgedichtenwedstrijd Nederland en Vlaanderen 2018

Wie: Stichting Poëtikos / Kontrast

Stadsgedichtenwedstrijd Nederland en Vlaanderen 2018

Inzenden vóór 18 juni 2018

Doe mee aan de Stadsgedichtenwedstrijd en je krijgt de Stadsdichtersbundel 2018 thuisgestuurd.
Ook maak je kans op mooie geldprijzen, publicatie in de bundel en ontvang je een toegangskaart voor het avondprogramma van de Stadsdichtersdag op 1 september, met een optreden van Ingmar Heytze.

Een stad, dorp of streek kun je liefhebben of verafschuwen, bezingen of bekritiseren. Een bekende plaats, waar je woont of werkt, waar je geboren bent, of ooit hebt rondgezworven; of een onbekende plek waarover je fantaseert. Stuur vóór 18 juni 2018 je mooiste stadsgedicht(en) in, ontvang een boek én maak kans op geldprijzen en publicatie in de Stadsdichtersbundel met werk van officieel benoemde Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen.

Sinds 2012 organiseren Stichting Poëtikos en uitgeverij jaarlijks een Stadsgedichtenwedstrijd om het dichten over stad, dorp en streek onder de aandacht te brengen. Dit jaar zal ter gelegenheid van de Nationale Stadsdichtersdag een duo-uitgave verschijnen met bijdragen van de officieel benoemde Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen, en een selectie van de mooiste gedichten die zijn ingestuurd voor de Stadsgedichtenwedstrijd.
Een deskundige jury zal de inzendingen anoniem beoordelen en de drie beste gedichten worden beloond met een geldbedrag van respectievelijk 500, 250 en 100 euro. De prijswinnaars worden op 1 september 2018 bekend gemaakt door dichter en jurylid Ingmar Heytze tijdens het avondprogramma van de Nationale Stadsdichtersdag in het Agora Theater van Lelystad. Ook vindt die avond de presentatie van de Stadsdichtersbundel 2018 plaats, en zijn er optredens van Ingmar Heytze en Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen.

Tot 18 juni 2018 kun je je gedichten per e-mail insturen naar stadsgedicht@uitgeverijkontrast.nl. Lees voor deelname het reglement op: www.uitgeverijkontrast.nl/stadsgedichtenwedstrijd. Deelname aan de wedstrijd kost 15 euro per ingezonden gedicht. Voor dit bedrag ontvangt elke deelnemer, per inzending, een exemplaar van de Stadsdichtersbundel (ongeacht of het gedicht in de bundel wordt opgenomen) en een gratis toegangskaartje voor het avondprogramma van de Nationale Stadsdichtersdag (inclusief consumptie) met een optreden van Ingmar Heytze. Er kunnen per deelnemer maximaal drie gedichten worden ingezonden.

Meer informatie en het reglement kun je vinden op: www.uitgeverijkontrast.nl/stadsgedichtenwedstrijd

Ook wanneer je niet deelneemt aan de wedstrijd is het mogelijk de Stadsdichtersbundel en/of toegangskaarten voor het avondprogramma te bestellen. De bundel kost €15,- en wanneer je bestelling voor 20 augustus binnen is, krijg je gratis 1 toegangskaart voor het avondprogramma t.w.v. €7,50 (zolang de voorraad strekt).

Deadline: 17 juni 2018
Winnen: 500, 250 en 100 euro en publicatie in de stadsdichtersbundel 2018
Meer informatie: http://www.uitgeverijkontrast.nl/stadsgedichtenwedstrijd/

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Ook voor dichters: Schrijven Magazine

In ieder nummer van Schrijven Magazine interviewen we een dichter over het schrijfproces!

Word abonnee!
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!