Afbeelding

Photo by rawpixel.com on Unsplash

De 5 leukste schrijfwedstrijden van mei en juni

Doe mee met de leukste schrijfwedstrijden in mei en juni 2018Aan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in mei en juni op een rijtje gezet.

Mini-schrijfwedstrijd: Bevrijdingsdag

Voel je vrij om te schrijven: doe mee met onze schrijfwedstrijd en win feestelijke prijzen!
Editio viert het schrijven alle dagen van het jaar, dus zeker ook op Bevrijdingsdag. Haal inspiratie uit die speciale dag, begin mei. Graaf in je geheugen en vertel over die ene Bevrijdingsdag, lang of korter geleden. Breng je herinnering tot leven. Of zet je fantasie aan het werk en maak de 5e mei 'een dag in het leven van'. Waar gebeurd of niet. Alles mag. Maar schrijf een mooi, kort verhaal. Je tekst moet tussen de 250 en 400 woorden bevatten. Inzenden kan t/m 27 april en stemmen op je favoriete verhaal kan tot 5 mei. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 mei. Er zijn leuke prijzen te winnen zoals publicatie in het online magazine van Editio en een Editio Goodiebag.

Deadline: 4 mei 2018
Meer informatie: https://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/142483

Crime Compagnie Contest

De Crime Compagnie zoekt misdadig goed nieuw schrijftalent en gaat hiernaar op zoek samen met Sweek. Ben jij thrillerschrijver waar zij naar op zoek zijn? Zorg dan dat ze op je spoor komen en doe mee met #CrimeCompagnieContest. Er staat heel wat op het spel: de winnaar krijgt een uitgeefcontract. Om mee te doen schrijf je een spannend verhaal van minimaal 35.000 woorden. De deadline is 22 mei.
Schrijf je niet maar wil je wel helpen met het kiezen van het winnende verhaal? Doe dan mee aan de lezersactie en win ook een goed gevulde goodiebag met boeken en meer!

Deadline: 22 mei 2018
Meer informatiehttps://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/141686

Stadsgedichtenwedstrijd 2018

Stadsdichters in spé kunnen meedoen aan de Stadsgedichtenwedstrijd 2018. Stichting Poëtikos organiseert in samenwerking met uitgeverij Kontrast te Oosterbeek de Stadsgedichtenwedstrijd. Deelnemen kan door maximaal drie niet eerder gepubliceerde gedichten in te zenden van maximaal 35 regels. Deze moeten gaan over de bewoonde omgeving: een stad, dorp of buurt. De gekozen plaats en/of de beleving daarvan moet centraal staan in het gedicht. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Stadsdichtersdag op zaterdag 1 september in het Agora Theater in Lelystad. Aan de eerste prijs is een bedrag van € 500,- verbonden, aan tweede prijs € 250,- en aan de derde prijs € 100,-.Deelnamekosten bedragen € 15,- per gedicht.

Deadline: 18 juni 2018
Meer informatiehttps://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/142381

Schrijfwedstrijd Uitgeverij Ploegsma

Uitgeverij Ploegsma is op zoek naar een nieuwe auteur voor spannende kinderboekenserie voor kinderen van 9-12 jaar. Hoofdprijs van deze schrijfwedstrijd is dan ook een contract voor de uitgave van het eerste boek (met een voorschot van € 1250, (€ 500 bij ondertekening contract, € 750 bij inlevering manuscript). De tweede prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500. De derde prijs is een boekenpakket t.w.v. € 250.
Om deel te nemen stuur je het volgende in:
• Een opzet voor de serie: setting, hoofdpersonen, het soort zaken waar de hoofdpersonen mee te maken (kunnen) krijgen;
• Een synopsis van het eerste deel;
• De eerste 5000 woorden van het manuscript van het eerste deel.

Deadline: 30 juni 2018
Meer informatiehttps://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/142530

#Fandom Fanfiction Schrijfwedstrijd [Luitingh-Sijthoff x Sweek]

Luitingh-Sijthoff en Sweek dagen je uit om je favoriete boek te voorzien van een alternatief einde. Schrijf een kort verhaal van maximaal 5.000 woorden met het volgende thema: 'Je zit middenin jouw favoriete boek, film of tv-serie en je hebt de mogelijkheid de gebeurtenissen te beïnvloeden waardoor het verhaal anders verloopt of eindigt..' Alle fanfiction over films, series en boeken is toegestaan. Je kunt o.a. feedback op je verhaal winnen en kaartjes voor Castlefest. Durf jij het avontuur aan?

Deadline: 30 juni 2018
Meer informatie: https://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/142585

Meer lezen over schrijfwedstrijden? Je hebt al een jaarabonnement op Schrijven Magazine voor maar € 26,50.

WORD ABONNEE  GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

Uitgeven