Afbeelding

Unsplash.com

Schrijfwedstrijd in de spotlight: De Schrijverspodiumprijs

Doe mee aan de schrijverspodiumprijs

Nog tot 25 april kun je gedichten inzenden om mee te doen aan de SchrijverspodiumprijsDe dichtwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd en vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. In totaal wordt er €1000,00 onder de winnaars verdeeld. Doe je ook mee? Deelnemers kunnen tot drie gedichten inzenden. Heinschrijfgeld bedraagt € 3,- per gedicht.

De openbare dichtwedstrijd van Schrijverspodium is voor iedereen boven de 16 jaar toegankelijk. De deelnemers kiezen zelf de eerste, tweede en derde prijswinnaars. Daarnaast kiest de redactie vijf winnaars. De democratisch gekozen eerste, tweede en derde prijswinnaars ontvangen respectievelijk €200,00, €125,00 en €50,00. De door de redactie gekozen eerste prijswinnaar ontvangt een eigenboekpublicatie ter waarde van 295,00. Voor de nummers 2 en 3 is het prijsgeld €150,00 en €80,00. Daarnaast is er nog een prijs van €50,00 voor het beste pleziergedicht en het origineelste gedicht.

Om mee te doen maak je een account aan op schrijverspodium.nl. Na betaling van het inschrijfgeld kun je je gedicht(en) insturen en gedichten van andere deelnemers beoordelen. De gedichten worden zonder auteursnaam weergegeven, zodat deelnemers echt alleen op de kwaliteit van het gedicht worden beoordeeld.

Als deelnemer kun je tot 5 mei ingezonden gedichten beoordelen. De uitslag zal op 6 mei 2018 bekend worden gemaakt.