Afbeelding

Unsplash

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #37

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Autobiografische schrijfopdracht #37 - Veerkracht

Door schrijfcoach Odile Schmidt

Vroeg of laat krijg je met ziekte te maken van jezelf of geliefde familieleden of vrienden. Ga er rustig voor zitten met pen en papier, laat de herinneringen stromen en schrijf af en toe een steekwoord of een zin op. Doe dit tot je klaar bent om te schrijven. Schrijf dan een kort verhaal met als thema 'veerkracht' in maximaal 300 woorden. Je mag ook een ander thema kiezen, als je dat liever hebt.

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

Publiceren en feedback

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.

•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.

•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Odile Schmidt-Nouhan (1965) is veelvuldig genomineerd en winnares van schrijfwedstrijden. Naast korte verhalen schrijft ze weleens winnende columns en staat ze in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd 2015. Wil je meer weten over Odile? Kijk dan op haar website.