Afbeelding

Bron Pixabay

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #35

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

schrijfopdrachtAutobiografische schrijfopdracht #35 - Positieve emoties

Door schrijfcoach Willem Jan van den Brink

Hoogleraar psychologie Richard Davidson onderzoekt wat onze hersenen helder, effectief en gelukkig maakt. Voor een gezonde geest, zegt Davidson, zijn vier breincircuits verantwoordelijk: aandacht, veerkracht, positiviteit en altruïsme. De schrijfopdracht van deze week draait om positiviteit.

Beschrijf een eigen ervaring rond je vermogen om positieve emoties en gedachten te cultiveren. Doe dat in de vorm van een ZKV (Zeer Kort Verhaal, naar A.L. Snijders), oftewel een speelse observatie van hooguit een bladzijde. Wat gebeurde er precies en wat was jouw aandeel? Succes!

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

Publiceren en feedback

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Willem Jan van den Brink studeerde Engelse taal- en letterkunde. Zijn achtergrond bestaat verder uit lesgeven en een werkzaam leven in marketing en communicatie. Hij voltooide de opleiding ‘Counseling en Coaching in Existentieel Welzijn’ (KU Leuven) en heeft een voorliefde voor boeddhistische wijsheid en praktische filosofie. Bij het Centrum voor Zelfbezinning in Leusden is hij actief als gespreksleider en coach reflectief schrijven.