Afbeelding

Caleb Jones on Unsplash

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #36

handen van een vaderWil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Autobiografische schrijfopdracht #36 – De handen van mijn vader
Door de redactie 

Aanstaande zondag is het vaderdag. Mooie aanleiding om eens stil te staan bij de relatie met, of de herinneringen aan, je vader.

We gaan freewriten: ga ontspannen zitten en pak een pen en papier. Zet een timer op 10 minuten. Schrijf vrijuit en maak je geen zorgen over fouten of dat iets niet zou mogen opschrijven. Begin met de woorden: 'De handen van mijn vader...' en schrijf tien minuten alles wat in je opkomt. Als je niet weet wat je moet schrijven, schrijf je: 'ik weet niets te schrijven...', maar stop niet met schrijven. Alles mag, zolang je maar blijft schrijven. Put uit je geheugen en begin desnoods weer met 'De handen van mijn vader...'
Het is mogelijk dat iets anders uit het geheugen naar boven komt, schrijf dan daarover.

Na tien minuten neem je even pauze. Loop desnoods een rondje, of ga even iets heel anders doen. Daarna lees je de tekst rustig na. Schrijf nu een verhaal, column of gedicht van maximaal 300 woorden naar aanleiding van wat je zojuist geschreven hebt. Dit stukje plaats je op het forum.

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

Publiceren en feedback

• Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!
Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Techniek