Afbeelding

Kinderboeken schrijven met deze 5 artikelen

Pexels.com

Schrijf jouw kinderboek met deze 5 artikelen

Neem je jonge lezers mee op avontuur, leer ze een wijze les of laat ze huilen van het lachen. Deze 5 artikelen geven je tips voor het schrijven van kinderboeken, van de schrijfstijl tot het hoofdpersonage.


1. Kinderboeken schrijven: hoe doe je dat?

Hoe schrijf je kleurrijk en levendig zonder ingewikkelde taal? En hoe oud maak je je hoofdpersonages? Dit en meer lees je hier.

2. 5 soorten humor die je kunt gebruiken in kinderboeken

Humor is ontzettend belangrijk in een kinderverhaal. Welke soorten humor zijn leuk voor kinderen? Dit artikel legt 5 soorten humor uit: wat houdt het in, voor welke leeftijden is het geschikt en wat maakt het voor de jonge lezer zo hilarisch?

3. Tips voor onvergetelijke hoofdpersonen in kinderboeken

Dit artikel neemt de basisingrediënten van een hoofdpersonage en bespreekt ze in relatie tot de jonge lezer. Wat voor effect heeft de naam van een personage bijvoorbeeld op een kind? En waarom zijn familiebanden belangrijk?

4. 3 veelgemaakte fouten bij het schrijven van een prentenboek

Ook al gaat dit artikel specifiek over prentenboeken, deze tips zijn voor andere kinderboeken net zo waardevol. Vermijd deze drie fouten om zowel kinderen als uitgevers geïnteresseerd in jouw boek te krijgen.

5. 7 tips voor het schrijven van een kinderboek

Wil je nog meer kinderboeken-schrijftips? Hier komt onder andere taalgebruik aan bod. Hoe houd je bijvoorbeeld een omschrijving pakkend en duidelijk?