Nu op het forum: schrijver voor afstudeerfilm gezocht en kinderboek uitgeven met POD

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Proeflezer gezocht voor sci-fi/urban fantasy

In het forumgedeelte Beoordeling, kritiek en feedback heeft een forumlid een oproep geplaatst. Hij/zij is op zoek naar een proeflezer voor een manuscript in het sci-fi-/urban fantasy-genre. Het uitwisselen van manuscripten is een optie en ook valt er te onderhandelen over een vergoeding. Lijkt jou het leuk om dit forumlid te helpen met proeflezen? Laat dan een reactie achter.

Schrijver voor afstudeerfilm gezocht

In de categorie Algemene oproepen vraagt een forumlid of iemand het leuk lijkt om hem/haar te helpen met het schrijven van een afstudeerfilm. Het forumlid is vierdejaars filmmaker en hij/zij is op zoek naar een schrijver die kan helpen met het vertellen van het verhaal in de film. Er is geen financiering mogelijk maar de film waar je aan meegewerkt hebt, kun je wel gaan bewonderen in een filmtheater. Lijkt het je leuk om hier aan mee te werken, laat dan een reactie achter.

Uitgever niet bereikbaar

Een noodoproepje op het forum.  Een forumlid zat bij een uitgeverij di e recent is overgenomen door een andere uitgever. Sinds de overname is het haast onmogelijk om contact te krijgen. Geen van de vragen wordt per mail beantwoord en het telefoonnummer is onbereikbaar.  Heb jij weleens iets vergelijkbaars meegemaakt of heb je advies voor deze schrijfster? Laat het haar weten!

Kinderboek uitgeven met POD

In de categorie Eigen beheer en POD vraagt Claudia om advies over haar kinderboek. Ze wil deze graag via POD uitgeven, maar weet niet precies hoe ze dit moet aanpakken. Zijn er POD-uitgevers die zich specifiek richten op kinderboeken, of leent dit genre zich misschien slecht voor POD? Misschien heb jij wel ervaring met POD of het zelf uitgeven van kinderboeken. Help deze schrijfster dan op weg en plaats een reactie op het forum.

Vraag het de schrijfdokter

Zit je ergens mee tijdens het schrijven van jouw boek of kort verhaal? Wil je graag die ene vraag aan iemand stellen die er verstand van heeft? Kortom, heb je behoefte aan een schrijfdokter die jouw vragen beantwoordt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op het themaforum ‘Vraag het de schrijfdokter’ kun je al je brandende vragen stellen aan schrijfdokters Frank Noë en Jowi Schmitz. Ga naar het forum en deel je vraag!

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk en –techniek? Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je ook mee?

Uitgeven