Nu op het forum: baan combineren met schrijven en tijdelijke perspectiefwisseling

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Tijdelijk van perspectief wisselen

In de categorie Stijl en techniek zit een Schrijven Online-lid met een dilemma: middenin zijn verhaal wordt de hoofdpersoon neergeschoten, en zijn ellendige en depressieve episodes zijn niet erg boeiend om te lezen. Daarom twijfelt de schrijver of hij misschien tijdelijk van perspectief kan wisselen, zodat het verhaal soepel blijft lopen. De meningen op het forum lopen uiteen: de één raadt het af, de ander ziet hier geen probleem in. Vind jij het een probleem om plotseling van perspectief te wisselen in een verhaal? Praat mee.

Boek verkopen via eigen website

In de categorie Opmaak- en computerzaken vraagt een Schrijven Online-lid of iemand ervaring heeft met het verkopen van je boek via je eigen website. Hij wil graag een module toevoegen waarmee bezoekers via de website eenvoudig zijn boek kunnen bestellen, maar weet niet zo goed welke en hoe. De meeste reageerders geven simpel advies: gewoon bezoekers vragen te mailen. De topicstarter wil het toch liever anders oplossen. Heb jij hier ervaring mee? Deel die dan op het forum!

Hoe combineer je een baan met schrijven?

De meeste schrijvers in Nederland kunnen niet rondkomen van het schrijversbestaan of hebben nog geen boek uitgebracht. Iedereen zit daardoor in hetzelfde schuitje: er moet ook gewoon gewerkt worden. Maar wanneer vind je dan tijd om te schrijven? In de categorie Het schrijverscafé vraagt een schrijver om advies en ervaringen. Hoe combineer je een (fulltime) baan met het schrijverschap? De reacties lopen uiteen; sommige mensen werken parttime om te kunnen schrijven, anderen besteden het merendeel van hun vrije tijd aan schrijven. Hoe vind jij tijd om bezig te zijn met je schrijfwerk?

Snelschrijver zoekt advies

In de categorie Het uitgeefproces vraagt een Schrijven Online-lid om advies. Inmiddels heeft ze twee boeken uitgebracht bij dezelfde uitgeverij, waarvan de laatste in oktober 2016. Maar ze schrijft ontzettend vlug en heeft alweer drie nieuwe romans klaarstaan om uitgegeven te worden, terwijl de uitgever steeds op de rem trapt en de tijd wil nemen om te kijken hoe voorgaande boeken verkopen. De schrijfster wil de uitgever niet ondersneeuwen met manuscripten, maar vind het ook vervelend om steeds te moeten wachten. Ze vraag om advies voor een goede regelmaat wat betreft uitgeven. Heb jij iets vergelijkbaars meegemaakt?

Januari schrijfmaand

In januari posten we maar liefst twee keer per week een nieuwe schrijfopdracht op het Januari Schrijfmaand-themaforum. Verschillende schrijfcoaches zorgen ervoor dat jij vol creativiteit en inspiratie het nieuwe jaar kunt beginnen. Doe mee aan de schrijfopdrachten en krijg (gratis) feedback op je werk.

Start to Write Now!

Vanaf woensdag 11 januari kun je op Schrijven Online meedoen aan Start to Write Now!, hét warmlooptraject voor jongeren (15 tot 25 jaar) die mee willen doen aan de landelijke schrijfwedstrijd Start to Write. Elke woensdag wordt er een nieuwe schrijfopdracht op het forum geplaatst, die je helpt om helemaal in de schrijfstemming te komen. Doe je ook mee?