Nu op het forum: hoe draagt je baan bij aan je schrijfwerk en tarieven voor ghostwriters

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Hoe draagt je baan bij aan je schrijfwerk?

Bijna iedereen die schrijft moet dit doen naast een ‘gewone’ baan. Veel mensen vinden dit jammer en/of lastig, maar wij denken dat er ook veel positiefs uit deze combinatie te halen is. Hoe draagt jouw baan bij aan je schrijfwerk? Een forumlid geeft bijvoorbeeld aan dat zijn/haar baan helpt om zich te kunnen verplaatsen in personages, maar dat zijn/haar personages ook weer helpen om zich te verplaatsen in haar cliënten. Herken je dit? Of haal je bijvoorbeeld inspiratie uit je werk, leer je targets halen of creatief zijn onder druk? We horen het graag van je.

Tarief voor ghostwriter

In de categorie Financiën en juridische zaken vraagt een SO-lid om concreet advies over tarieven voor ghostwriting. Hij/zij heeft een nieuwe klus voor een verhaal van 300 pagina’s, maar geen idee wat een normaal tarief is om te vragen. Heb jij weleens iets geschreven als ghostwriter? Misschien kun je dit SO-lid dan een beetje op weg helpen.

Vraag het de schrijfdokter

Zit je ergens mee tijdens het schrijven van jouw boek of kort verhaal? Wil je graag die ene vraag aan iemand stellen die er verstand van heeft? Kortom, heb je behoefte aan een schrijfdokter die jouw vragen beantwoordt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op het themaforum ‘Vraag het de schrijfdokter’ kun je al je brandende vragen stellen aan schrijfdokters Frank Noë en Jowi Schmitz. Ga naar het forum en deel je vraag!

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk en –techniek? Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je ook mee?

Start to Write Now!

Vanaf woensdag 11 januari kun je op Schrijven Online meedoen aan Start to Write Now!, hét warmlooptraject voor jongeren (15 tot 25 jaar) die mee willen doen aan de landelijke schrijfwedstrijd Start to Write. Elke woensdag wordt er een nieuwe schrijfopdracht op het forum geplaatst, die je helpt om helemaal in de schrijfstemming te komen. Doe je ook mee?