Hoe kom je als auteur binnen bij een uitgeverij? Leer het op de Schrijfdag 2018!

De acquirerend redacteur van een uitgeverij is de eerste die jouw manuscript voor ogen krijgt wanneer je hem opstuurt. Hoe kan je hem of haar in één klap betoveren met jouw manuscript? In haar workshop op de Schrijven Magazine Schrijfdag 2018 deelt Rebecca Wilson tips & tricks voor het binnenkomen bij een uitgeverij.

schrijfworkshopHoe kom je als auteur binnen bij een uitgeverij? Waar let een redacteur op bij het beoordelen van een tekst? Hoe zorg je dat hij/zij die tekst überhaupt gaat bekijken? En als je boek eenmaal wordt uitgegeven, wat kun je dan van je redacteur verwachten? Al deze onderwerpen behandelt Wilson in haar workshop op de Schrijven Magazine Schrijfdag 2018 op 16 september. Zowel voor schrijvers als aspirantredacteuren belooft het een hele leerzame bijeenkomst te worden!

Rebecca Wilson vertelt over haar werk als redacteur en over hoe het er bij een uitgeverij als De Geus aan toegaat. Ze werkt als acquirerend redacteur bij deze uitgeverij, waar ze zich voornamelijk richt op vertaalde fictie.Het overgrote gedeelte van de spanningstitels dat bij De Geus is verschenen, heeft zij aangekocht. Daarnaast werkt ze als schrijfdocent op de opleiding Creative Writing aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten.

Bestel hier je ticket voor de Schrijven Magazine Schrijfdag!

Line-up Schrijfdag 2018

Lidewijde Paris / independent editor bij Meulenhoff // Thomas Verbogt / volgens velen de beste schrijfdocent van Nederland // Geert Kimpen / bestsellerauteur, motivator, maar vooral een uitmuntende schrijfcoach // Lolies van Grunsven / 10 jaar ervaring als acquirerend redacteur bij topuitgeverijen, sinds 2010 literair agent // Maria Genova / expert non-fictie-bestsellers // Marelle Boersma / thrillerexpert én ervaren schrijfcoach // Jowi Schmitz / schrijfster van kinderboeken én boeken voor volwassenen én docent bij de Schrijversacademie // En: speed-dates met redacteuren als Tilly Hermans (Atlas Contact), en ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo