Afbeelding

Marelle Boersma tijdens een van haar boekpresentaties

Schrijven Magazine Schrijfdag 2018: Zo componeer je een bloedstollende thriller

Een thriller schrijven is als het componeren van opzwepende muziek. Er zit een specifieke opbouw in, een ritme dat je nieuwsgierig maakt, en een volgorde in tonen die steeds net iets anders is dan je verwacht. Het leidt uiteindelijk naar een climax die oorverdovend is. En na het slotakkoord is de stilte overweldigend. Dat is een thriller. Het vraagt veel meer dan emoties vet neerzetten. Je moet een stevige opbouw bedenken en vooral een eerste hoofdstuk schrijven dat zó nieuwsgierig maakt dat de lezer wel verder móét lezen. Een lekkere slaapsteler dus. Hoe je dat moet aanpakken, zal Marelle Boersma haarfijn uit de doeken doen op de Schrijven Magazine Schrijfdag 2018!

schrijfcursus volgenMarelle Boersma is thrillerauteur en schrijfdocent. Ze heeft een heel rijtje boeken geschreven, waaronder een aantal bestsellers (‘Vals Alarm’ > 100.000 exemplaren). Met ruim dertig jaar onderwijservaring in de pocket startte ze tien jaar geleden haar eigen onderwijsinstelling die officieel geregistreerd staat bij het CRKBO. Het is haar missie om niet alleen de schrijftechniek aan te leren, maar deze vooral toepasbaar te maken op jouw eigen verhaal.

Lancering ThrillerAcademie op de Schrijfdag

Tijdens de Schrijfdag zal Marelle samen met Antoinette Kalkman de ThrillerAcademie lanceren. De ThrillerAcademie biedt meer dan alleen schrijftrainingen, ze leidt auteurs op in alle facetten van het schrijverschap. Als geweldig extraatje mogen wij namens de ThrillerAcademie een deelname aan het Thriller-schrijfweekend (2-4 november) ter waarde van €475.

Bestel hier je ticket voor de Schrijven Magazine Schrijfdag!

Line-up Schrijfdag 2018

Lidewijde Paris / independent editor bij Meulenhoff // Thomas Verbogt / volgens velen de beste schrijfdocent van Nederland // Geert Kimpen / bestsellerauteur, motivator, maar vooral een uitmuntende schrijfcoach // Lolies van Grunsven / 10 jaar ervaring als acquirerend redacteur bij topuitgeverijen, sinds 2010 literair agent // Maria Genova / expert non-fictie-bestsellers // Marelle Boersma / thrillerexpert én ervaren schrijfcoach // Jowi Schmitz / schrijfster van kinderboeken én boeken voor volwassenen én docent bij de Schrijversacademie // En: speed-dates met redacteuren als Tilly Hermans (Atlas Contact), en ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo