Start » Nieuws » Workshop ‘Waar de tranen zitten’ van Jowi Schmitz – Schrijven Magazine Schrijfdag 2018

Workshop ‘Waar de tranen zitten’ van Jowi Schmitz – Schrijven Magazine Schrijfdag 2018

17 Mei 2018

schrijfworkshop volgenDe komende tijd maken we één voor één bekend welke auteurs en sprekers te gast zijn op de Schrijven Magazine Schrijfdag 2018. Naast Lidewijde Paris zal dit jaar schrijfdocent en schrijfster Jowi Schmitz een inspirerende workshop gaan geven.  

Waar de tranen zitten, zo heet de workshop die je kan gaan volgen op 16 september. Dat belooft veel goeds! Over deze workshop vertelt Schmitz:

‘Heb je erom gehuild?’ Dat was vaak de eerste vraag die ik stelde als iemand een eerste tekst van mij had gelezen. Was het antwoord ‘nee’ dan was ik er nog niet. Eigenlijk is dat nog steeds het doel. Mensen aan het huilen maken. En dan gaat het niet om de tranen, maar om mikken op het hart.

Hoe moet je beginnen?
Maak het klein.
Maak dat het pijn doet.
Schrijf.

In deze workshop op de Schrijven Magazine Schrijfdag kiezen we als startpunt het personage.  We maken iemand. Jong, oud, wild, rustig. Naam, leeftijd, een interviewtje misschien zelfs, om je kennis te testen. Daarna duiken we in het verhaal. Met een paar eenvoudige oefeningen gaan meteen het diepe in. Zonder bandjes, met duikbril.

Over Jowi Schmitz

Jowi Schmitz is docent aan de schrijversacademie en schreef zelf onder andere WEGTe vroeg geboren, en Stan en de negen rovers. Ze schrijft zowel voor volwassenen als voor kinderen en is voor haar jeugddebuut Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen bekroond met de Vlag en Wimpel. Ook verschijnt er in ieder nummer van Schijven Magazine een column van haar hand. Eerder was ze al schrijfdokter op de Schrijven Magazine Schrijfdag en dit jaar geeft ze er een inspirerende workshop.

De Schrijven Magazine Schrijfdag kreeg in 2017 een dikke, vette 8.3 als rapportcijfer. Dit jaar belooft nóg leuker te worden, dus zorg dat je erbij bent! Op 16 september kun je bij De Omval in Diemen (Amsterdam) de hele dag genieten van een bomvol programma aan schrijfworkshops en lezingen en kun je één-op-één-coaching krijgen van schrijfdokters en je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen.  

Schrijfdag niet missen? Bestel snel je kaartje!

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Bestel nu je kaartje voor de Schrijven Magazine Schrijfdag 2018!
- Schrijflessen van o.a. Lidewijde Paris op de Schrijven Magazine Schrijfdag 2018
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie
- Laatste plekken: schrijfcursussen van Jowi Schmitz in Amsterdam


MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 26 november 16:00 u. een abonnement, dan ontvang je dit nummer rond 7 december in je brievenbus!

WORD ABONNEE
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!