Afbeelding

Niet missen: Thomas Verbogt geeft lezing op de Schrijven Magazine Schrijfdag 2018!

Naarmate de zomer vordert en september dichterbij komt, begint het programma van de Schrijfdag steeds meer vorm te krijgen. Een van de theaterlezingen dit jaar zal verzorgd worden door literatuurtopper Thomas Verbogt.

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan, waaronder het schrijfboek ‘Schrijven is ritme’. Los van het verhaal, is ritme een belangrijk onderdeel van je schrijfwerk. Ritme zit overal in: zinnen, passages, personages; de afwisselingen tussen rust en actie, snel en langzaam.

Verbogt debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Al lang wordt hij geroemd om zijn werk, maar sinds een paar jaar behoort hij tot de ‘eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus literatuurkenner Pieter Steinz van NRC Handelsblad. Verbogt staat vooral bekend om zijn melancholieke, lichte toon en filmische vertelstijl. Naast boeken schrijft hij dagelijks columns in De Gelderlander en is hij regelmatig te horen op de VPRO-radio. Van zijn hand verschenen verder o.a. Hoe alles moest beginnen, Als de winter voorbij  en de film Blind (2007).

Schrijven Magazine Schrijfdag

Thomas Verbogt spreekt tijdens de eerste theatersessie na de lunchpauze. Zorg dat je erbij bent!

De Schrijven Magazine Schrijfdag vindt plaats op zondag 16 september in Theater De Omval in Diemen. Net als vorig jaar krijg je een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Ook kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, en er staan schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus bestel snel je tickets.

BESTEL NU JE TICKETS!