Afbeelding

Schrijftips van Thomas Verbogt

Schrijftips van Thomas Verbogt Schrijven MagazineMet vijfendertig jaar ervaring in schrijven en schrijfles geven is Thomas Verbogt wat je noemt een rot in het vak. Schrijven Magazine sprak met hem over het ambacht van het schrijven. ‘Het verhaal moet gaan leven, nog voordat je één letter op papier hebt gezet.’ We geven alvast één tip weg.

Schrijf op waar het om draait

‘Als eerste schrijf ik het brandpunt van het boek op, een hoofdstuk waarin staat waar het om gaat in dit boek. Het hoofdstuk dat de kerngedachte van Als de winter voorbij is bevat, gaat over het gegeven dat we allemaal passanten zijn in elkaars leven, dat mensen met wie je belangrijke momenten hebt gedeeld ook ineens weer uit je leven verdwenen kunnen zijn. Deze passage is bijna aan het einde terechtgekomen. Op een zeker moment komt me ook een beeld van het einde voor ogen. Het kernhoofdstuk omvat de reis die je gaat maken, en door het eindbeeld krijgt die reis ook een bestemming: daar moet je terechtkomen. Zo ontstaat automatisch een spanningsboog.’

Meer tips van Thomas Verbogt?

Je leest de andere elf tips in het januarinummer van Schrijven Magazine, dat omstreeks 29 januari verschijnt.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem dan vóór maandag 18 januari 16:00 uur een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductieaanbieding

Of werf een abonnee en krijg zelf cadeaus.

Werf een abonnee

Techniek