Afbeelding

Foto Inta Nahapetjan

Wat doet een literair agent en heb je er een nodig als schrijver? Leer er alles over op de Schrijfdag 2018!

literair agent vindenDit jaar organiseren we alweer voor de derde keer een dag boordevol inspiratie, schrijflessen en creativiteit. Zo komt literair agent Lolies van Grunsven je álles leren over het agentschap

In de Verenigde Staten is een literair agent al een must have als je wil binnenkomen bij een grote uitgeverij, maar ook in Nederland zie je steeds meer agenten hun diensten aanbieden.  Bij veel schrijvers rijst dan ook de vraag: heb je een agent nodig? Lolies van Grunsven komt op de Schrijven Magazine Schrijfdag alles vertellen hierover.

Van Grunsven begon haar agentschap in 2010, na veertien jaar als redacteur te hebben gewerkt bij verschillende uitgeverijen. Zij vertegenwoordigt schrijvers als Maartje Wortel, Daan en Thomas Heerma van Voss, Marcel van Roosmalen, Elke Geurts en Frank Heinen. Zij zal ingaan op de rol van de agent. Heb je als (beginnend) schrijver eigenlijk een agent nodig? En zo ja, wat doet een agent voor een schrijver? Wat mag je wel en niet verwachten van een agent? En hoe verhoudt de rol van de agent zich tot die van een redacteur?

Twijfel jij ook weleens over het inschakelen van een agent? Dan mag je haar lezing absoluut niet missen! Koop snel je kaartje voor de Schrijfdag, vol = vol!

Schrijfdag niet missen? Bestel snel je kaartje!

Meer over het programma